Svečano

Bećirović primio bh. olimpijce

Denis Bećirović organizirao je svečani prijem za predstavnike Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Politika | 10. 09. 2024. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović organizirao je svečani prijem za predstavnike Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine (OKBiH) i članove olimpijskog tima sa XVII Ljetnih olimpijskih igara u Parizu.

Prijemu su prisustvovali predsjednik OKBiH Izet Rađo, generalni tajnik Said Fazlagić, judo reprezentativke Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić, njihovi treneri Branislav Crnogorac i Arijana Jaha, atletičar Mesud Pezer i njegov trener Mehmed Skender, plivačica Lana Pudar i njen menadžer Damir Đedović, te službeni fotograf OKBiH Sanjin Hakalović, priopćeno je iz Bećirovićevog kabineta.

Po riječima čelnika Olimpijskog osbora BiH, ovo je prvi prijem Olimpijskog odbora i olimpijaca Bosne i Hercegovine u Predsjedništvu BiH.

Tijekom razgovora, olimpijci su se zahvalili Bećiroviću na konkretnoj podršci koju im je pružio u pripremi za odlazak na XVII Ljetne olimpijske igre. U znak podrške natjecateljima i Olimpijskom odboru BiH,  Bećirović je, neposredno pred početak olimpijskih natjecanja, posjetio Olimpijsko selo u Parizu i razgovarao s našim olimpijcima.

Bećirović je tijekom svečanog prijema u zgradi Predsjedništva BiH uputio riječi zahvalnosti bosanskohercegovačkim sportašima zbog toga što su dostojanstveno predstavljali domovinu Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama. Dodao je kako sama činjenica da su naši sportaši ispunili olimpijsku normu govori o tome da se nalaze u društvu najboljih svjetskih natjecatelja.

''Imperativ je da Bosna i Hercegovina gradi jake državne institucije, uspješne i efikasne sportske saveze i dobro organiziran sistem natjecanja u svim sportovima, te da se prevaziđu političke blokade koje imaju za cilj da onemoguće financiranje bosanskohercegovačkog sporta, a time i Bosne i Hercegovine na putu uspjeha'', kazao je Bećirović.

Bećirović je naglasio da su sportaši svojevrsni ambasadori Bosne i Hercegovine u svijetu, te da je neophodno pronaći sistemska rješenja koja će omogućiti očuvanje i razvoj bosanskohercegovačkog sporta.

Kopirati
Drag cursor here to close