UN

Bećirović treći put u mjesec dana ide u New York

Bećirović je održao sastanak s predsjednikom Opće skupštine UN-a Dennisom Francisom, što je drugi zajednički sastanak u manje od mjesec dana.
Vijesti / Politika | 17. 05. 2024. u 09:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Denis Bećirović ponovo početkom sljedećeg tjedna kreće za New York kako bi ''nastavio s intenzivnim aktivnostima s ciljem usvajanja rezolucije o međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici'', saznaje Fena iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Do nove posjete Bećirovića sjedištu UN-a dolazi samo nekoliko dana nakon što se obratio na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a povodom Izvještaja visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Navodi se kako je Bećirović u prethodnim danima održao niz sastanaka s veleposlanika brojnih država u New Yorku, a u idućm tjednu će imati novu seriju sastanaka.

Inače, ovo je već treća posjeta predsjedavajućeg Bećirovića sjedištu Ujedinjenih naroda u roku od mjesec dana, u sklopu zagovaranja usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici. Također, on je u prethodnim tjednima razgovarao i s liderima brojnih zemalja i na Zapadu i na Istoku.

Bećirović je održao sastanak s predsjednikom Opće skupštine UN-a Dennisom Francisom, što je drugi zajednički sastanak u manje od mjesec dana. Prije toga, sredinom prošlog mjeseca je u New Yorku razgovarao i s generalnim sekretarom UN-a Antóniom Gutteresom.

Bećirović će prisustvovati sjednici opće skupštine Ujedinjenih naroda na kojoj će se glasati o rezoluciji o 11. srpnju kao međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici počinjenog 1995.

Podsjetimo, govor Bećirovića u UN-u, članica Predsjedništva BiH nazvala je njegovim osobnim obraćanjem a ne obraćenjem uime BiH, a izvještaj visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta naišao je na osude iz Republike Srpske ali su ga i tijekom sjednice Opće skupštine žestoko kritizirale Kina i Rusija.

Kopirati
Drag cursor here to close