Pojačati nadzor

Bešlić s policijom radi organiziranog prosjačenja po Mostaru

Vijesti / Politika | 18. 06. 2015. u 10:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Intenzivirat će se suradnja između MUP-a i Centra za socijalni rad kako bi se sankcioniralo i spriječilo prosjačenje na ulicama Mostara dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića s predstavnicima MUP-a Hercegovačko neretvanske županije i Policijske uprave Mostar.

Na sastanku u Uredu gradonačelnika u Gradskoj vijećnici raspravljalo se o organiziranom prosjačenju u gradu, a konstatirano je kako je taj problem svake godine pojačano izražen s približavanjem turističke sezone.

''Na temelju do sada napravljenih procjena i saznanja evidentno je kako postoji više skupina i pojedinaca koje se bave organiziranim prosjačenjem s djecom, gdje su ona dovezena u Mostar i prinuđena da za račun pojedinaca ili grupa prikupljaju novac'', navodi se u priopćenju mostarske Gradske uprave.

Istaknuto je kako treba i preventivno djelovati, skrenuti i pozornost građanima kako pomaganjem toj djeci novcem ne pomažu njima već time podržavaju kriminal, a ukoliko im žele pomoći to mogu na druge načine.

''Prosjačenje i traženje milostinje okarakterizirano je kao prekršaj i za osobe koje budu zatečene u činjenju prekršaja određena je novčana kazna kao i za osobe koje navode na prosjačenje'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close