Ozljeda

Bez Novalića: Na sjednicu stranke se može, na sjednicu Vlade ne

Vijesti / Politika | 15. 12. 2022. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH bi trebala na 342. sjednici, a na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva donijeti odluku o prijenosu nabavljenih stalnih sredstava u okviru „Hitnog projekta za COVID-19 za Bosnu i Hercegovinu“, krajnjim korisnicima u Federaciji.

Foto: PR / Sjednica Vlade bez premijera

Kako je priopćeno, riječ je o stalnim sredstvima u ukupnom iznosu od 7.435.868 KM, a kojima se prenosi nabavljena i isporučena oprema za 33 zdravstvene ustanove u FBiH. U okviru ovog projekta, uz suglasnost Vlade FBiH i Svjetske banke, potpisan je ugovor sa UNDP-om koji je provodio postupak nabavki.

Na dnevnom redu sjednice koji je usvojen, pored ostalog, nalazi se i Konsolidirani izvještaj Federalnog ministarstva financija o izvršenju proračuna FBiH, kantona i općina, te financijskih planova vanproračunskih fondova Federacije za period januar-septembar 2022. godine. Isto ministarstvo Vladi će podnijeti i mjesečni pregled naplate poreznih prihoda i doprinosa na teritoriji Federacije BiH za oktobar 2022. godine i razdoblje 1.1. - 31.10.2022. godine.

  / Dž. K. / Radiosarajevo.ba | Novalić je mogao na sjednicu predsjendištva stranke

Inače, sjednici ne nazoči federalni premijer Fadil Novalić koji se proteklog tjedna ozlijedio dok je planinario. Zbog ozljede je odgođeno i ročište u predmetu Respiratori gdje je federalni premijer u tehničkom mandatu osumnjičenik, ali je nesmetano bio na sjednici predsjedništva SDA.

 

Kopirati
Drag cursor here to close