Razbojnički siječanj

Bljesak.info Vam predstavlja kartu pljački u Mostaru

Vijesti / Politika | 05. 02. 2015. u 12:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak godine u Mostaru obilježila su učestalija razbojništva nego ranijih mjeseci. Dok policija zbraja uspjehe i neuspjehe 2014., prvi mjesec ove godine bio je jedan od ''razbojničkijih'' mjeseci.

Naime, skoro svaki dan bilježila su se razbojništva, ''padale'' su prodavaonice, kladionice i obiteljske kuće, a i građani su se pokušali obračunati s kradljivcima. Na sreću, osim materijalne štete, u pljačkama u Mostaru nije bilo stradalih, ali, osim dvojca koji je početkom mjeseca ulovljen pri krađi obiteljske kuće, nije bilo ni uhićenja.

I sama policija priznala je da je godina počela vrlo loše.

''Ako bi broj ovakvih kaznenih djela rastao tempom kao u siječnju ove godine, na što i ne pomišljamo, do kraja tekuće godine bismo imali pravi užas'', izjavio je tako Srećko Bošnjak. glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. Dodao je kako policija ima neke indicije o mogućim pljačkašima te da je privedeno 15-tak osoba, ali da nisu našli pljačkaše.

''Kod provala u prodajne centre i sportske kladionice se ne radi o jednoj grupi razbojnika, već o različitim grupama i pojedincima koji operiraju na različitim stranama'', rekao je Bošnjak i dodao kako je policija ubacila u veću brzinu.

Naime, nakon pljački, ali i pisanja medija o mostarskom ''Divljem Zapadu'', održan je sastanak policijskih čelnika, pa je policija podigla pripravnost. Iz policije je također poručeno kako prati i raspoloženje građana, koji se žale na sigurnost u komentarima na internetskim portalima.

A građani, koji ionako sve manje vjeruju državnim institucijama, ne vjeruju previše ni policiji. Najbolji dokaz za to je i vlasnik ljekarne u Čapljini, koji je svojim šakama presudio pljačkašima iz Mostara. Daleko od toga da je to rješenje, ali refren Zosterove 'Policije' čini se kao jedino za sada.

Kopirati
Drag cursor here to close