REAKCIJE

Borenović o svesrpskom saboru: Dodikova priča koja je izduvala kao i svaka do sada

Kao i svaka velika Dodikova priča i ova je izduvala, ovaj put za svega nekoliko dana, kazao je za "Avaz" predsjednik PDP-a Branislav Borenović komentirajući ishod današnjeg svesrpskog sabora
Vijesti / Politika | 08. 06. 2024. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne prestaju pristizati reakcije političara i dužnosnika na danas održani svesrpski sabor u Beogradu.

Kao i svaka velika Dodikova priča i ova je izduvala, ovaj put za svega nekoliko dana, kazao je za "Avaz" predsjednik PDP-a Branislav Borenović komentirajući ishod današnjeg svesrpskog sabora, koji je održan nakon Dodikovih bombastičnih najava o razdruživanju i sličnim temama.

- Nekad je Dodik i po nekoliko mjeseci znao držati pozornost dimnim političkim bombama o odlasku stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH, samostalnosti, vraćanju nadležnosti VRS, UIO RS, VSTV RS, protjerivanju Schmidta, SIPA-e, zabrani djelovanja Suda i Tužiteljstva BiH u Srpskoj, a sada te njegove bombastične najave utihnu mnogo brže.

O "svesrpskom saboru" za Al Jazeeru Balkans govorio je premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.

"Ono što se manifestira kroz današnju Deklaraciju, pa i izjave ljudi koji su nositelji tih aktivnosti pokazuje kako je ovo bila još jedna velika predstava kojom se pokušavala oprati savjest.

Puno bolje i efektnije bi bilo da su se osvrnuli u prošlost, suočili s istinom, ispričali za ono što se dogodilo i okrenuli budućnosti. Ovako se ponovno pokušavaju predstaviti kao neke kolektivne žrtve.

Stalno se suočavamo sa pokušajima revidiranja istorijskih činjenica. Oni koji su u Drugom svjetskom ratu bili na strani fašista predstavljaju se kao borci za otadžbinu i na kraju postadoše antifašisti, oni koji su se borili za slobodu", izjavio je Nikšić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close