Dan Grada Stoca

Buhač: Stolac je pokazao kako se ispravno njeguje prošlost

Svečani prijem na povijesnoj Radimlji u povodu Dana Grada Stoca.
Vijesti / Politika | 20. 07. 2024. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''S ponosom se osvrćem na činjenicu da je Stolac pokazao kako se ispravno njeguje prošlost i kako se na njoj može graditi napredak i prosperitetna budućnost za sve žitelje ovoga grada i njegove okolice. Neke od stolačkih manifestacija, od nadaleko čuvene Tarče do Vidoških pjesničkih večeri, izrasle su u brendove koji privlači posjetitelje iz cijeloga svijeta, gradeći jednu zasebnu granu našega turizma i razvijajući tako naše gospodarstvo u cjelini'', kazala je Marija Buhač, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije u svojemu govoru na svečanom prijemu na Radimlji, upriličenom u sklopu proslave Dana Grada Stoca i blagdana njegova nebeskog zaštitnika sv. Ilije.

Govoreći o suradnji Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Grada Stoca, Buhač je istaknula kako je na izvrsnoj razini.

''Koristim i ovu prigodu poručiti kako će, na tragu ukupnoga razvitka, županijska vlast ostati uz vas i u godinama koje su pred nama. Promišljajući na jednak način sve naše jedinice lokalne samouprave, odgovorno tvrdim kako ćemo imati razumijevanja i znati pružiti potporu svakomu projektu koji će osigurati napredak i blagostanje žiteljima ovih naših prostora'', zaključila je predsjednica Vlade čestitajući svim žiteljima Stoca Dan Grada.

Domaćinima su bili gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković te dopredsjednik Gradskoga vijeća dr. Kazimir Raguž. Osim predsjednice Buhač, svečanosti su nazočili i zamjenik predsjedatelja Skupštine HNŽ-a, ujedno i predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislav Martinović te županijski ministri unutarnjih poslova Marijo Marić, prometa i veza Ivo Bevanda i ministar za pitanja branitelja Đuro Prkačin.

Kopirati
Drag cursor here to close