Sastanak

Čović i Murphy: Ključno rješenje se mora postići

Na susretu s veleposlanikom razgovaralo se o bilateralnim i partnerskim odnosima dvaju zemalja koji su na zavidnoj razini.
Vijesti / Politika | 22. 03. 2022. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović primio je u utorak u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Nj. E. Michaela Murphyja.

Na susretu s veleposlanikom razgovaralo se o bilateralnim i partnerskim odnosima dvaju zemalja koji su na zavidnoj razini.

Ekonomska i gospodarska suradnja uz kapitalne infrastrukturne projekte i njihovu realizaciju koje trebaju doprinijeti životnom standardu stanovnika Bosne i Hercegovine bit će u fokusu svih razina vlasti, kazano je tijekom razgovora.

Čović je izdvojio važnost europske perspektive Bosne i Hercegovine i jačanje sveukupne suradnje s NATO alijansom. Kao predstavniku hrvatskog naroda u BiH članstvo u Europskoj uniji i NATO predstavljaju dva ključna vanjskopolitička prioriteta, naglasio je Čović.

Na sastanku je posebno izdvojeno i naglašeno kako se konačno rješenje oko reforme izbornog zakonodavstva mora postići. Konstitutivnost tri naroda i legitimno političko predstavljanje su temelj Daytonskog mirovnog sporazuma.

Na sastanku je zaključeno kako je sigurnost i stabilnost BiH jedan od ključnih prioriteta zajedničkog djelovanja, na čemu treba nastaviti predano raditi, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close