U iščekivanju izvještaja

Čović i Wigemark o Izvješću Europske komisije o napretku BiH

Izražena su očekivanja kako će u Mišljenju Europske komisije o kandidacijskom statusu BiH biti naznačeno kako je Bosna i Hercegovina učinila potrebni napredak u procesu europskih integracija.
Vijesti / Politika | 28. 05. 2019. u 18:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović održao je sastanak s voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH, veleposlanikom Larsom-Gunnarom Wigemarkom.

Glavna tema sastanka bilo je Izvješće Europske komisije o napretku Bosne i Hercegovine koje će sutra biti i službeno objavljeno.

U vezi s tim, izražena su očekivanja kako će u Mišljenju Europske komisije o kandidacijskom statusu BiH biti naznačeno kako je Bosna i Hercegovina učinila potrebni napredak u procesu europskih integracija.

Također, izraženo je uvjerenje kako će do tada BiH dobiti stabilnu demokratsku vlast, legitimiranu na proteklim izborima od strane tri konstitutivna naroda i svih građana BiH.

Konkretno, kada je u pitanju proces uspostave vlasti u BiH, Čović je još jednom istaknuo kako demokratski izabrani predstavnici hrvatskoga naroda traže njenu žurnu uspostavu kako bi se omogućio kontinuitet u pogledu euroatlantskih integracija. Istovremeno, još jednom je naglasio da su izmjene Izbornog zakona sastavni dio svih potencijalnih koalicijskih aranžmana na razini Federacije BiH, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

 

Očekuje se da će Wigemark u srijedu predati Mišljenje o aplikaciji BiH

Očekuje se da će šef Izaslanstva EU u BiH i specijalni predstavnik EU veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark predati u srijedu članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH Mišljenje o aplikaciji BiH za status kandidata za članstvo u Europskoj uniji, priopćeno je iz Sektora Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Članovi Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine primit će Wigemarka u srijedu poslijepodne, najavljeno je također.

Kopirati
Drag cursor here to close