Povjerenje

Čović: Kako je Izetbegović govorio gluposti

Vijesti / Politika | 06. 06. 2023. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi kažemo da je BiH naša domovina, cjelovita ali uređena i po mjeri hrvatskog naroda. To je minimum. Trebalo je vremena da jedan dio međunarodne zajednice to razumije'', rekao je čelnik HDZ-a BiH, Dragan Čović, između ostalog u emisiji  "U ime naroda", urednika i voditelja Marka Ljubića.

Čović je rekao kako se raspravljalo s europskom i američkom administracijom o izmjenama izbornog zakona godinu i pol te kako je američki veleposlanik bio inzezaneđ izjavama čelnika SDA, Bakira Izetbegovića.

''Tada su prepoznali tko je Bakir Izetbegović, a ne prije par mjeseci – već prije tri godine. Jer su izravno od njega čuli da Hrvat ne smije biti ravnatelj policije u FBiH. Pa ga pita američki veleposlanik ‘kako je moguće da mi to kažete’. ‘Ne, ne smije biti, mi nemamo povjerenja u Hrvate, kako oni mogu nositi uniformu i biti prvi ljudi kada je u pitanju taj sigurnosni sektor’. I puno drugih gluposti u političkom smislu kojih su se naslušali pa su shvatili da su stvari drugačije posložene'', ispričao je Čović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close