Sebija

Diploma: Nedjelja, 2 lista papira i 17 dana do prvog ispita

''Ima određenih nedostataka koje nismo mogli ignorirati. Imat će pravo gospođa Izetbegović dati izjavu fakultetu i da imamo njeno izjašnjenje'', rekao je Škrijelj.
Vijesti / Politika | 11. 11. 2022. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dokumentaciji sarajevskog Medicinskog fakulteta i KCUS-a o diplomi Sebije Izetbegoviće ne postoji uvjerenje o položenim ispitima u Zagrebu.

''Nema da je izvršena ekvivalencija. To su temeljni dokumenti na osnovu kojih je nastavljen postdiplomski studij'', potvrdio je Rifat Škrijelj, rektor UNSA-e nakon što je zadužen Medicinski fakultet u Sarajevu da formira povjerenstvo koje će još jednom pregledati kompletnu dokumentaciju gospođe Izetbegović i proslijediti zaključak.

Nedostaci

''Ima određenih nedostataka koje nismo mogli ignorirati. Imat će pravo gospođa Izetbegović dati izjavu fakultetu i da imamo njeno izjašnjenje'', rekao je Škrijelj.

Međutim, Dnveni avaz navodi kako je još prošle godine utvrdio da je zagrebački indeks supruge prvog čovjeka SDA itekako sporan jer je nemoguće da je za 17 dana položila prvi ispit.

Upisala je, kako je navedeno, postdiplomski studij 2. ožujka 1993., a položila prvi ispit već 19. ožujka iste godine.

S Medicinskog fakulteta u Zagrebu naveli su kako u dosjeu Izetbegović ne postoji dokumentacija kojom bi se potvrdila i vjerodostojnost indeksa.

Kantonalna inspekcija Sarajevo je načinila nalaze te ih proslijedila Tužiteljstvu KS, koje već skoro dvije godine radi na ovom slučaju.

Dva lista papira

Naime, inspektorima je Medicinski fakultet Sarajevo predočio dokument kojim se priznaje ekvivalencija ranije stečenih prava - položeni ispiti na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Međutim, prema nalazu inspekcije, koji ima i Tužiteljstvo KS, radi se o dva lista papira na kojima je ručno napisano/pobrojano 10 ispita s ocjenama iz ovjerene kopije indeksa. Nesporno je da se ne radi o dokumentu u formi rješenja ili odluke.

Avaz navodi kako nema ni podatka koji je položeni ispit na Medicinskom fakultetu u Zagrebu (prema indeksu) ekvivalent kojem ispitu prema nastavnom planu i programu Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Nedjelja

Na dokumentima je naveden samo sadašnji pečat Medicinskog fakulteta u Sarajevu, kao i svim dokumentima koji su izuzeti prilikom vršenja inspekcijskog nadzora.

Podsjećamo, tijekom velikih rasprava o tome je li buduća zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo diplomirala, u što se uključio i Asim Kurjak, na internetu se pojavila fotografija navodne Odluke gdje se navodi da je Sebija obranila svoju disertaciju 11.06.2000. godine

Ni manje ni više nego nedjeljom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close