Odlikovanje

Dodik dočekao Orbana u Banja Luci

Orbanu će u 10.30 sati svečano biti uručeno najviše odlikovanje Republike Srpske - Orden Republike Srpske na ogrlici
Vijesti / Politika | 05. 04. 2024. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dočekao je ispred Palate Republike u Banja Luci mađarskog premijera Viktora Orbana, koji predvodi izaslanstvo Vlade Mađarske i gospodarstvenika tijekom posjete Bosni u Hercegovini. Dodik će potom razgovarati sa Orbanom, prenosi Srna.

U Palati RS istovremeno će biti održani sastanci člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i ministra za znanstvenotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Srpske Željka Budimira sa ministrom inozemnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, te premijera RS Radovana Viškovića i ministra financija Zore Vidović sa mađarskim ministrom ekonomskog razvoja Martonom Nađom.

Orbanu će u 10.30 sati svečano biti uručeno najviše odlikovanje Republike Srpske - Orden Republike Srpske na ogrlici, kojim ga je odlikovao predsjednik RS povodom 9. siječnja, datuma koji se obilježava kao Dan Republike Srpske, a kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Otvaranje Poslovnog foruma predviđeno je u 11.20 sati.

U izaslanstvu Mađarske su, osim Orban, Sijarta i Nađa, direktor Agencije za promociju izvoza Gabor Jenei i predstavnici 23 kompanije iz oblasti energetike, poljoprivrede, financija, prehrambrene industrije i drugih.

Kopirati
Drag cursor here to close