Rezolucija

Dodik i Vučić o katastrofi u BiH

Vijesti / Politika | 17. 05. 2024. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, predsjednik Srpske i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, sastali su se danas u Beogradu, nakon čega je Vučić naveo da su ključna tema razgovora bili odnosi Srbije i Srpske i reakcija cjelokupnog srpskog naroda na izglasavanje Rezolucije o Srebrenici u Općoj skupštini Ujedinjenih nacija.

"Obavijestio sam predsjednika Dodika o naporima koje Republika Srbija poduzima kako bi se zaštitili vitalni nacionalni interesi srpskog naroda, ali i međunarodno javno pravo, još jednom ponovivši da bi usvajanje takve rezolucije značilo otvaranje Pandorine kutije za budućnost uz otvaranje nebrojeno mnogo rana iz prošlosti", naveo je Vučić.

Istovremeno, kako je istaknuo, Dodik ga je informirao o razgovorima koje je imao u Budimpešti s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i daljim perspektivama razvoja odnosa Srbije i Srpske.

"Predsjednik Dodik upozorio me je da će donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici imati katastrofalne posljedice na odnose unutar Bosne i Hercegovine", naveo je Vučić na Instagramu.

Posebna tema razgovora, kako je naglasio Vučić, bio je predstojeći Sabor srpskog naroda zakazan za 8. lipnja u Beogradu, za koji su dogovorene brojne zajedničke aktivnosti, potpisivanje memoranduma i sporazuma, kao i događaji koji će potvrditi jedinstvo naroda i njegovo pravo da očuva svoja ognjišta, bude svoj na svome i zaštiti pravo na budućnost generacija koje dolaze.

"Republika Srbija i Republika Srpska će se 23. svibnja ove godine, zajednički i jedinstveno, boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda", naveo je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close