Komentirao elektroenergetski kolaps

Dodik: U BiH godinama nije uložena ni jedna marka u izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže

Današnji nestanak struje usljed raspada elektroenergetskog sustava u cijeloj regiji svjedoči koliko je taj sustav osjetljiv i ranjiv i koliko zahtijeva konstantna ulaganja, ustvrdio je Dodik
Vijesti / Politika | 21. 06. 2024. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok zemlje regije ulažu ogroman novac u izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže, u BiH godinama nije uložena ni jedna KM, objavio je u sebi svojstvenom stilu na svom X profilu predsjednik predsjednik RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik.

On je napisao i kako potrošnja struje iz godine u godinu raste i zahtjeva novu prijenosnu mrežu i modernizaciju postojeće.

Osjetljiv i ranjiv sustav

-Današnji nestanak struje uslijed raspada elektroenergetskog sustava u cijeloj regiji svjedoči koliko je taj sustav osjetljiv i ranjiv i koliko zahtijeva konstantna ulaganja, ustvrdio je Dodik.

Pročitajte još

- I dok zemlje regije ulažu ogroman novac u izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže, u BiH godinama nije uložena ni jedna KM. Stotine milijuna leže zarobljene na računu., poželio se Dodik

Borba za građane

Ne postoji volja da se taj novac raspodijeli i investira.

Po cijenu da građani ostanu u mraku, da se kuhaju na plus 40, da se zimi smrzavaju na -20, godinama se blokira raspodjela sredstava.

I onda neko kaže da se bori za građane, zaključio je svoje obraćanje na X platformi lider SNSD-a i predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close