Dan poslije

Dodik: Nema odustajanja, ono što je jučer urađeno je Sveto pismo

Jučer je održana posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj poslanici razmatrali informacije o prijenosu nadležnosti s RS-a na razine Bosne i Hercegovine,
Vijesti / Politika | 11. 12. 2021. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Nema odustajanja” poručio je Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, dan nakon posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti.

“Ovo što je juče urađeno je, što se tiče Republike Srpske, Sveto pismo. Od toga nema odustajanja”, tvrdi Dodik.

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti da Vlada, ipak, ne sprovede zaključke Narodne skupštine, s obzirom na to da oni nemaju zakonsku snagu, Dodik kaže, “Vlada služi da izvršava obaveze”, prenosi N1.

“Ako ne izvršava obaveze skupštine, nema Vlade, to je jasno”, kategoričan je lider SNSD-a uz tvrdnju da će s partnerima iz koalicije, u slučaju da Vlada ne sprovede zaključke, formirati novu Vladu.

Podsjetimo, jučer je održana posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj poslanici razmatrali informacije o prijenosu nadležnosti s RS-a na razine Bosne i Hercegovine, o prijenosu nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja, o pravosudnim institucijama BiH, o prijenosu nadležnosti s RS-a na razinu BiH u oblasti obrane i sigurnosti s prijedlozima te "Deklaraciju o ustavnim principima".

Nakon što su usvojeni zaključci Narodna skupština RS zadužila je Vladu RS-a da povuče suglasnost na sporazume o prijenosu nadležnosti i da u roku od šest mjeseci predloži zakonska rješenja koja će obuhvatiti oblasti koje se razmatraju.

Opozicijske stranke sve ovo su okarakterizirale kao farsu i predizbornu kampanju.

Kopirati
Drag cursor here to close