Rusija je upozoravala, nisu je slušali

Dodik: Republika Srpska nije dozvolila sankcije protiv Rusije

Dodik podsjeća da je Rusija upozoravala Zapad da ima određene strahove i viđenja ugrožavanja njene pozicije, ali da je nisu slušali, nisu željeli nikakav dijalog.
Vijesti / Politika | 16. 05. 2023. u 21:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska nastavlja da surađuje s Rusijom jer, kako navodi, ima pravo da vodi svoju autentičnu politiku, i pored pritisaka.

On je podsjetio da je Rusija prije početka specijalne vojne operacije upozoravala Zapad da ima određene strahove i viđenja ugrožavanja njene pozicije, ali da je nisu slušali.

"Mi želimo da surađujemo s Rusijom, nismo od onih koji su prekinuli suradnju jer neki drugi vode rat protiv nje. Politika podaništva koju traži Zapad, u smislu sankcija i prekida suradnje, je sa naše strane odbačena", izjavio je Dodik za RT Balkan i naglasio da se raduje mogućnosti susreta s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom s kojim je u planu razgovor o suradnji po svim pitanjima.

Ističe da je na Zapadu ustaljeno mišljenje "ako nisi s nama, onda si protiv nas", to jest "ako nisi s nama protiv Rusije, onda si protiv nas".

Dodik podsjeća da je Rusija upozoravala Zapad da ima određene strahove i viđenja ugrožavanja njene pozicije, ali da je nisu slušali, nisu željeli nikakav dijalog.

"Rusija je prije početka specijalne vojne operacije ponudila Zapadu dokument koji se bavio sigurnošću, a na to nitko nije reagirao. To je obična arogancija Zapada, koji odbacuje mišljenja drugih i sprovodi svoje politike koja su po pravilu izlobirane ili motivirane strateškim dugoročnim interesima, kao što je slučaj s Rusijom. Ukrajina je samo kolateral u kome oni nešto pokušavaju da pridobiju na emocije. U suštini su to nesagledivi i neograničeni resursi koje Rusija ima i ovladavanje njima je glavni cilj Zapada", dodao je Dodik.

Navodi da Republika Srpska nije dozvolila da BiH formalizira sankcije protiv Rusije i da zbog toga trpi ozbiljan pritisak i suočava se s dodatnim kompliciranjem već složene političke i ekonomske situacije.

Kopirati
Drag cursor here to close