Nešić

Ekstremist iz jedne stranke prijetnja po Dodika?

Nešić je istaknuo kako policijske agencije na osnovu raspoloživih informacija vrše sigurnosne procjene ugroženosti štićenih osoba.
Vijesti / Politika | 13. 05. 2024. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH, Nenad Nešić, naveo da je povišena razina sigurnosne ugroženosti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ''s obzirom na funkciju koju obavlja, atmosferu napetosti i svojevrsnog linča koja je stvorena u javnosti, posebno nakon početka suđenja''.

Nešić je ovo naveo u odgovoru na pitanje zastupnika SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darka Babalja koje je postavio na prošloj sjednici ovog doma - Tko ugrožava sigurnost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika?

Nešić je istaknuo kako policijske agencije na osnovu raspoloživih informacija vrše sigurnosne procjene ugroženosti štićenih osoba.

"Podsjećamo da je osoba koja zastupa krajnje ekstremističke stavove i okuplja istomišljenike u okviru jedne stranke, javno putem društvenih mreža upućivala prijetnje i slala svojevrsne poruke da se neki ljudi likvidiraju", navodi se u Nešićevom odgovoru.

Rekao je kako policijske agencije imaju obvezu da međusobno surađuju, razmjenjuju informacije i saznanja o prijetnjama i mogućim ugrožavanju bilo kojeg građanina, a posebno ako je riječ o visokorangiranim dužnosnicima, te da u skladu s tim poduzimaju mjere prevencije i zaštite od mogućih napada.

Podsjetimo, i ranije je bilo navoda o Dodikovoj ugroženosti, a Sanja Vulić, šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH čak je rekla kako su stabla ispred zgrade Suda BiH posječena za ''snajperski pogled''.

Kopirati
Drag cursor here to close