Svečani prijem

GSS Mostar proslavio 50 godina postojanja

Vijesti / Politika | 19. 10. 2015. u 13:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja 50. godina osnivanja Gorske službe spašavanja – Stanica Mostar u subotu je na Rujištu održan Svečani prijem na kojem su prisustvovale sve generacije članova ove organizacije od njenog osnivanja, te veliki broj predstavnika planinarskih organizacija, suradnika i prijatelja.

Na prijemu su upriličena uvodna obraćanja i svečanost dodjele priznanja. Prijem je otvorio Miralem Đajo, bivši načelnik i održao kratko predavanje na temu 'Povijest i razvoj Gorske službe spašavanja – Stanica Mostar u periodu 1965. - 1992. godine', zatim se prisutnima obratio načelnik Džemal Ćesir sa temom 'Razvoj, aktivnosti i dostignuća Gorske službe spašavanja – Stanica Mostar u postratnom periodu'.

Službeni dio je završio Jasmin Čolaković, član upravnog odbora sa temom 'Lik i djelo modernog spasioca'.

Nakon uvodnih obraćanja uslijedila je svečanost dodjele: diploma za 16 polaznika seminara gorske službe spašavanja, diploma i zvanja gorski spasilac za četiri člana, plaketa istaknutim pojedincima koji su kroz povijest razvoja doprinijeli razvoju Gorske službe spašavanja – Stanica Mostar, posthumnih priznanja (plaketa) zaslužnim pojedincima, zahvalnica istaknutim organizacijama – partnerima Gorske službe spašavanja – Stanica Mostar.

U sklopu obilježavanja 50. godina od osnivanja Gorske službe spašavanja – Stanice Mostar u narednom periodu je planirano: otvaranje Interventne baze Gorske službe spašavanja – Stanice Mostar na Rujištu (1.11.2015. godine u 12 sati), Dan otvorenih vrata na Španjolskom trgu, 7.11.2015. godine sa početkom u 11 sati, i pokazna vježba Gorske službe spašavanja – Stanica Mostar na brdu Stolac iznad Mostara, 15.11.2015. godine u 12 sati, navedeno je iz GSS stanica Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close