Solo dionica

Hadžikadić 'opleo' po HNS-u: Teško narodu kojem je opozicija gora od vlasti

On navodi kako u "svom karakterističnom maniru, Dragan Čović jedno govori, a drugo radi. Kada govori, vrlo malo kaže, ali je na (ne)djelima konkretniji".
Vijesti / Politika | 20. 01. 2022. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao dio orkestra, koji radi na rušenju države Bosne i Hercegovine, isplivao je Hrvatski narodni sabor (HNS) sa svojom najnovijom solo dionicom - uvjetovanje promjenom Izbornog zakona, kazao je predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić.

"Tim potezom je potvrđen, od ranije poznat, kurs hrvatskog političkog korpusa i nedvosmisleno partnerstvo s Miloradom Dodikom. Također, tim potezom je negirano, pod pritiskom iznuđeno, "otopljavanje" odnosa u Federaciji BiH", ističe Hadžikadić.

On navodi kako u "svom karakterističnom maniru, Dragan Čović jedno govori, a drugo radi. Kada govori, vrlo malo kaže, ali je na (ne)djelima konkretniji".

"Ulogu naratora preuzeo je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ - a 1990, koji je, posljednjih dana mnogo konkretniji na riječima i koji je, u ime HNS - a, zaprijetio da će, ako se ne udovolji zahtjevima hrvatske strane, uslijediti snažna reakcija", naglasio je Hadžikadić.

On ističe kako je "očita činjenica da, po uzoru na srpski, buja i hrvatski nacionalizam, u kojemu opozicija ima natjecateljski duh biti 'većim katolikom od pape' i iskazati radikalniji stav u odnosu na trenutnog 'lidera' na tabeli pristupa državnom bankomatu".

"Shvatila je 'opozicija' da se nacionalizam isplati. Teško narodu, kojem je opozicija gora od vlasti", poručio je Hadžikadić.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović obznanio je kako je konačni prijedlog Izbornog zakona BiH koji je nedavno usvojio HNS usuglašen s predstavnicima EU i SAD-a.

Čelnik 'devedesetke' je za Glas Srpske rekao kako su od njih dobili signal da su sve formalne i pravne stvari zadovoljene i da je sada na političkim subjektima u BiH da se dogovore o modalitetima provođenja ovih prijedloga.

Kopirati
Drag cursor here to close