Stigla čestitka

HDZ BiH slavi 34. rođendan, Čović: Nastavit ćemo širiti mir, sigurnost i stabilnost

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović uputio je čestitku članovima i štovateljima stranke.
Vijesti / Politika | 18. 08. 2024. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH) u nedjelju 18. kolovoza, slavi 34. obljetnicu osnivanja.

Tim povodom predsjednik HDZ BiH Dragan Čović uputio je čestitku članovima i štovateljima stranke.

"Kao jedna velika obitelj, danas se zajednički prisjećamo slavnog 18. kolovoza 1990. godine kada je u teškim uvjetima održana osnivačka skupština naše političke obitelji. Tim je činom uspostavljena stožerna stranka koja će u budućim desetljećima braniti prava Hrvata i ulogu našega naroda kao nezaobilaznog dionika svih procesa u Bosni i Hercegovini", istaknuo je Čović.

Kako je kazao, ono što je krajem 20. stoljeća nastalo kao pokret samostalne političke volje izraslo je u "najsnažniju i najorganiziraniju političku organizaciju hrvatskoga naroda".

Čović je istaknuo kako se na današnji dan posebno sjećaju svih stradalih i preminulih hrvatskih branitelja čija je žrtva omogućila da govore o Hrvatima kao državotvornom i ustavno jednakopravnom narodu.

"Dok slavimo 34. obljetnicu osnivanja HDZ-a Bosne i Hercegovine, uvjeren sam da ćemo u budućnosti, kao i ranije, spremno odgovoriti na sve izazove pred kojima se nalazimo, predvodeći ne samo hrvatsku već i proeuropsku politiku koja je oduvijek bila okosnica našega djelovanja. Na ovom ćemo putu nastaviti štititi mir, stabilnost i sigurnost BiH te graditi njezinu europsku i euroatlantsku budućnost", istaknuo je Čović.

Zahvalio je i svim članicama i članovima te im poželio da u budućnosti nastave djelovati "još hrabrije vodeći se uvijek našim temeljnim vrijednostima".

"Neka na tom putu nikada ne zaboravimo patnju, krv i bol Hrvata koji su vječno utkani u obranu i izgradnju suvremene BiH i neka u miru kojega danas uživamo, dragi prijatelji, nikada ne izgubimo zajedništvo našega hrvatskog naroda", zaključio je Čović uz završnu čestitku.

Kopirati
Drag cursor here to close