A pri tom domaće

Helez testirao dronove - Najbolji penicilin za ''razdruživanje''

Zukan Helez je objavio dvije fotografije na kojima se vidi on na nepoznatoj lokaciji kako testira dronove.
Vijesti / Politika | 04. 07. 2024. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Najbolji penicilin za ''razdruživanje'', a pri tom domaće. Bosna i Hercegovina je vječna'', napisao je Ministar obrane BiH Zukan Helez na svom Facebook profilu objavljujući fotografije sa testiranja dronova 'domaće proizvodnje'.

Helez je objavio dvije fotografije na kojima se vidi on na nepoznatoj lokaciji kako testira dronove. Prije nekoliko mjeseci najavio dron domaće proizvodnje zbog čega je bio kritiziran, pa čak i ismijavan. No, očito je znao o čemu priča.

Zukan Helez je još u ožujku rekao da će u narednom periodu na ulicama BiH biti puno vojnika i vojnih vozila, te da u Neum dolazi i nosač zrakoplova.

Nezavisne novine istražile su Helezovu priču podsjećajući na njegove prve izjave od 12. ožujka da ''ćemo dronove mi za 15 dana početi proizvoditi'', a tih 15 dana navršilo se 27. ožujka, a letjelicama za borbena djelovanja čiju je proizvodnju najavio Helez, do sada nije bilo ni traga ni glasa, niti je to itko registrirao u resornom ministarstvu, a morao je ako ima takve namjere.

Štoviše, jedan od novinarskih izvora ranije je rekao da je moguće da Helez možda nije mislio na borbene, već "obične" dronove, ali je ipak Helezova izjava nedvosmislena - govorio je upravo o namjenskoj industriji. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close