Slaven Galić

Helezov zamjenik iznenađen izjavama ministra obrane; ne možemo prebacivati odgovornosti na druge

Slaven Galić upitan da prokomentira intervju ministra Zukana Heleza u emisiji Mreža na FTV-u, a za koje su se već mnogi izjasnili kako ne odgovaraju realnosti, kaže kako je ''iznenađen iznesenim stajalištima i navodima''.
Vijesti / Politika | 18. 09. 2024. u 20:28 | M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Zamjenik ministra obrane Slaven Galić u posjeti Pazariću

Zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić na pitanje novinara da prokomentira izjave ministra Zukana Heleza u emisiji Mreža na FTV-u, a za koje su se već mnogi izjasnili kako ne odgovaraju realnosti, kaže kako je ''iznenađen iznesenim stajalištima i navodima''.

''Ne bih komentirao sadržaj intervjua ministra Heleza koji je jučer emitiran na Federalnoj televiziji. Samo mogu reći da sam nemalo iznenađen iznesenim stajalištima i navodima", rekao je Galić.

''S druge strane istaknut ću i ovom prigodom moje čvrsto opredjeljenje za ispunjenje obveza koje je Bosna i Hercegovina prihvatila u procesu NATO integracija, osobito onih koje se odnose na Ministarstvo obrane BiH. Dobronamjerne kritike o ostvarenom napretku u procesu euro-atlantskih integracija, koje dolaze od naših strateških partnera moramo prihvatiti odgovorno i fokusirati se na rješenja, a ne izgovore ili pokušaje prebacivanja odgovornosti na druge", rekao je zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić.

Podsjetimo kako je ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza u emisiji Mreža na FTV komentirao raniju objavu veleposlanika SAD Michael Murphy na svome blogu. Helez je, između ostalog, u ovoj emisiji napao osoblje Stožera NATO saveza u Sarajevu optuživši ih da su doveli u zabludu veleposlanika i Sjedinjene Američke Države.

Na ove je izjave reagiralo Veleposlanstvo SAD-a koje je krititiralo ministra obrane BiH zbog njegovih komentara na račun osoblja Stožera NATO saveza u Sarajevu.

''Grubi pokušaj ministra Heleza da na njih prebaci krivicu za vlastite neuspjehe u vođenju Ministarstva grozna je izdaja prijateljstva NATO sa BiH'', stoji između ostalog u reagiranju Veleposlanstva BiH.

Nakon oštro intoniranog priopćenja iz Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu, novinari Avaza su pokušali da dobiju komentar od ministra Heleza, ali je on samo kratko odgovorio kako ne želi da daje "nikakve izjave o toj temi niti da komentira".

Kopirati
Drag cursor here to close