Načelnička fotelja

Tadić tvrdi: Hrvati prvi put nakon rata gube Žepče

"Ovo će biti prvi put poslije rata da Hrvati nemaju načelnika Žepča. Zovko ni o čemu nije htio da se dogovorimo", rekao je Tadić.
Vijesti / Politika | 06. 10. 2024. u 21:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivo Tadić, predsjednik Hrvatskog demokratskog saveza (HDS) povtrdio je kako Zdravko Marošević ostaje na čelu općine Vareš, ali i kako je izgledno da Hrvati gube načelničku poziciju u Žepču.

Govoreći u programu RTV HB, Tadić je izjavio kako dugogodišnji načelnik općine Žepče Mato Zovko nije uopće htio razgovarati s HDS-om o zajedničkom kandidatu te se sada zbog podjele hrvatskih glasova došlo u situaciju prvi put nakon rata da Hrvati gube načelničku poziciju u ovom gradu, prenosi Dnevnik.ba

"Ovo će biti prvi put poslije rata da Hrvati nemaju načelnika Žepča. Zovko ni o čemu nije htio da se dogovorimo. Ipak, imamo načelničku poziciju u Varešu i čestitam Zdravku Maroševiću", rekao je Tadić.

Podsjetimo, protukandidati dugogodišnjeg načelnika su Andrej Kajić (HDS) i Suvad Hadžić (SDA).

Hadžić, za kojeg Tadić tvrdi kako će biti novi načelnik Žepča je prosvjetni radnik.

Od 1996. godine zaposlen je u OŠ "Abdulvehab Ilhamija" u Željeznom Polju kao profesor razredne nastave.

U istoj školi je od 2010. do 2018. godine obavljao poslove ravnatelja škole, a od 2018. do 2022. godine poslove pomoćnika ravnatelja škole.

Od 2002. do 2004. godine obavljao je poslove Pomoćnika načelnika za socijalnu politiku izbjegla i raseljena lica u općini Žepče.

Trenutno je ravnatelj Osnovne škole "Abdulvehab Ilhamija" u Željeznom Polju i suvlasnik malog obiteljskog biznisa u oblasti prerade voća i povrća.

Podsjetimo, SDA je objavila prvi presjek prebrojanih glasova. Prema njemu, u Žepču nemaju vodstvo. 

Ukupna izlaznost birača na području općine Žepče do zatvaranja svih biračkih mjesta je 12.445, odnosno 50,85 posto. 

Kopirati
Drag cursor here to close