Lokalni izbori 2024.

Incident u Čapljini: Zatvaranje birališta zbog nepravilnosti, glasanje produženo do 21:30

Zbog kašnjenja koje je trajalo dva i pol sata, biračko mjesto će biti otvoreno dva i pol sata duže.
Vijesti / Politika | 06. 10. 2024. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na biračkom mjestu Grabovine u Čapljini došlo je do incidenta zbog nepravilnosti u radu biračkog odbora, što je privremeno zaustavilo glasanje.

Zbog kašnjenja koje je trajalo dva i pol sata, biračko mjesto će biti otvoreno dva i pol sata duže. Umjesto do 19 sati, biralište će biti otvoreno do otprilike 21:30

Biralište je zatvoreno nakon što promatračima nije bilo dopušteno uputiti primjedbu, a Gradsko izborno povjerenstvo Čapljine odmah je obavijestilo Središnje izborno povjerenstvo BiH o situaciji.

Zbog toga je rad odbora prekinut, a Gradsko izborno povjerenstvo Čapljine obavijestilo je Središnje izborno povjerenstvo BiH. SIP je zatražio da se incident dokumentira, uključujući izjave prisutnih, te će nakon toga donijeti odluku o daljnjim koracima.

Na području Čapljine i MUP je zabilježio prijavu, a kako nam je rečeno dogodilo se vrijeđanje članova biračkog odbora i promatrača, što je zavedeno kao narušavanje javnog reda i mira.
 
Incident je objavio i čapljinski gradski vijećnik Sandro Jurković, navodeći d su članovi biračkog odbora, Zdravko Nikolić, Josip Pavlović i predsjednik biračkog odbora Darko Perić, spriječili njegovu suprugu u njenoj namjeri da podnese prigovor. 
 
Kopirati
Drag cursor here to close