Dodikove poruke

Kako se dogovorimo, tako će nam biti

''Kako se dogovorimo, tako će nama biti. Ili treba da budemo pokusni kunići u nečijem eksperimentu'', objavio je Dodik.
Vijesti / Politika | 23. 06. 2024. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik objavio je na platformi X da Ameriku zanimaju samo njeni interesi, da nikada nikome ništa nije davala već uzimala i da ne zna zašto bošnjački političari naivno vjeruju da će njima nešto dati.

Dodik je napisao da je američki veleposlanik u BiH Michael Murphy rekao kako je "mirno razdruživanje prijetnja interesima SAD", te upitao imaju li Srbi, Bošnjaci i Hrvati pravo na neki svoj interes u BiH ili je samo važan interes SAD, a sva tri naroda trebaju služiti tom interesu?

"Imaju li pravo Srbi, Bošnjaci i Hrvati sami da se dogovore? Kako se dogovorimo, tako će nama biti. Ili treba da budemo pokusni kunići u nečijem eksperimentu. Je li vam nedovoljno sve vaše bogatstvo, pa biste i ovo naše malo da uzmete?", upitao je Dodik.

Naveo je kako je ''najveća zabluda bošnjačkih političara da Amerika želi da ostvari interese Bošnjaka'', podsjetivši da narod kaže: "Tuđa ruka svrab ne češe".

Prema njegovim riječima, ''nije Austrija anektirala BiH da bi je razvila, već da bi odavde odvukla sve što se moglo odvući, a kako je bilo tada, tako je i danas, samo je drugi protagonist''.

"Ameriku zanimaju samo njeni interesi, a za Bošnjake, Srbe i Hrvate ih briga kao za lanjski snijeg. Kao što ih nije bila briga za Iračane, Sirijce, Libijce, Egipćane, Afganistance, u čijim zemljama su napravili kaos isključivo zbog svog interesa", napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Dodao je kako Amerika nikada i nikome nije davala, već uzimala, te da ne zna zašto bošnjački političari naivno vjeruju da su oni posebni i da će njima nešto dati.

"Ako je netko i imao iluzije, Murphy ih je raspršio. Bošnjaci svoj interes, kao i Srbi i Hrvati, mogu ostvariti samo međusobnim dogovorom", zaključio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close