Koalicija Trojka

Za Mostar koji spaja ljude

Program Koalicije Trojka za ove izbore baziran je na 6 programskih cjelina koje su detaljno razrađene kroz poglavlja TALENAT/LJUDI, TRADICIJA, TOLERANCIJA, TEHNOLOGIJA, TURIZAM i TRANSPARENTNOST
Vijesti / Politika | 10. 09. 2024. u 21:22 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija Trojka (SDP BiH-NiP-NS) u utorak navečer je na Španskom trgu otvorila kampanju razgovora s građanima za predstojeće izbore u listopadu za Gradsko vijeće Grada Mostara.

Kandidati Koalicije predvođeni nositeljima mostarskih izbornih lista Sanjinom Hadžiomerovićem, Sanelom Ćorićem, Majom Burić, Nedimom Ajanićem, Mustafom Golićem i Sanelom Žuljevićem odlučni su da u predstojećem raztdoblju ključne poruke koalicije stignu do najvećeg mogućeg broja građanki i građana
Mostara.

Zbog toga će se ova kampanja najviše ostvarivati kroz najveći mogući broj osopbih kontakata i razgovora u svim područjima Mostara.

Program Koalicije Trojka za ove mostarske izbore baziran je na šest programskih cjelina koje su detaljno razrađene kroz poglavlja TALENAT/LJUDI, TRADICIJA, TOLERANCIJA, TEHNOLOGIJA, TURIZAM i TRANSPARENTNOST (6T).

"Želimo Mostar u kojem će lokalna politika kreirati ambijent u kojem ljudi žele ostati, živjeti, raditi, te razvijati i realizirati svoje talente. Smatramo da naše tradicije u Mostaru trebaju biti zajedničko bogatstvo, a ne predmet podjela, te da se tolerancijom i sinergijom kao ključnim temeljem mira razvija dugoročna stabilnost cijelog Grada Mostara. Kratkoročni i dugoročni razvoj Mostara treba temeljiti na tehnološkim inovacijama koje će riješiti ključne probleme grada i ubrzati njegov razvoj, a posebno kroz turizam kojeg treba osloboditi nepovoljne zakonske legislative. Da bi se to sve postiglo potrebno je odmah uvesti povjerenje u rad gradskih institucija a posebno kroz proaktivnu transparentnost javnih nabavki, zapošljavanja, te isplata javnih sredstava koja su vlasništvo svih građanki i građana Mostara", ključne su poruke Koalicije Trojka (SDP BiH-NiP-NS) sa mostarskog Španskog trga.

Kandidati Koalicije Trojka (SDP BiH – NiP – NS) u utorak su posebno izrazili zadovoljstvo činjenicom da je ovo jedina multietnička koalicija koja na izbore izlazi na području cijelog Grada te će sigurno osigurati izbor vijećničkih mandata sa svih izbornih područja.

U tom smislu je upućen poziv građankama i građanima Mostara da se u što većem broju odazovu na izborni dan i slobodnom voljom iskažu povjerenje kandidatima na listi ove Koalicije jer je to jedini način da Mostar ponovo bude grad koji spaja ljude, da pobijedi nada i nestane strah.

Kopirati
Drag cursor here to close