Sastanak

Konaković: S kim u vlast?

''SDA i DF su napravili HDZ snažnim i nezaobilaznim političkim faktorom'', dodao je Konaković.
Vijesti / Politika | 11. 10. 2022. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nikad nisam rekao da bih najradije bez DF-a, ja sam samo politički realista. Ne vjerujem da će se DF odvojiti od SDA. Isto tako, ne vjerujem ni da bi HDZ-u smetala DF. Podžić je sada ministar jer je zato glasao i HDZ'', rekao je Elvedin Konaković na konferenciji za medije nakon sastanka opozicije u FBiH, prenosi N1.

''DF nije ni nužan'', rekao je i dodao kako ''ovdje nema ultimatuma''.

''Nismo mi ujedinjeni protiv SDA, uvijek bih prije pristao i na korumpiranu SDA nego na secestioničke faktore. Ovakva SDA je naštetila državi, isporučili su po četiri izaslanika u Domu naroda zbog KCUS-a i OSA-e. Uvjetovat ćemo druge stranke dokumentom koji će morati potpisati da se ne bi desilo da nemamo nijedne mjere u vrijeme ovakve krize. Oko nekih ekonomskih mjera se slažemo sa HDZ-om'', rekao je Konaković.

''Ovdje ste dobili zdravu priču koncipiranu na dobrim iskustvima iz Sarajeva'', naveo je Konaković.

Upitan je i o tome je li spreman ostati u opoziciji ukoliko se ''ne budu mogli usuglasiti oko zajedničkih principa, primjerice sa SNSD-om, kao i u slučaju da HDZ bude uvjetovao izbornom reformom'', rekao je kako na to nitko ne bi pristao.

''Na tu vrstu ultimatuma nitko od nas ne bi pristao, na u to sam uvjeren. Ipak, sve to u Neumu je bilo deset puta bolje od onog što je na kraju nametnuo Christian Schmidt, a neki su na tome gradili kampanju'', odgovara Konaković.

Dodao je kako se kadrovi SNSD-a ne mogu natjerati na ljubav prema bh. institucijama putem čarobnog štapića, ali da to danas okupljeni lideri opozicije mogu mnogo bolje raditi od trenutno vladajućih ‘iz probosanskih snaga’.

''SDA i DF su napravili HDZ snažnim i nezaobilaznim političkim faktorom'', dodao je Konaković.

Podsjećamo, na sastanku lidera opozicije u Federaciji BiH u središnjici SDP-a se razgovaralo o implementaciji izbornih rezultata nakon Općih izbora u BiH.

Podržan je raniji zahtjev Željka Komšića da Središnje izborno povjerenstvo ne dijeli mandate dok ne stigne jasno pojašnjenje visokog predstavnika Christiana Schmidta o izmjenama Izbornog zakona.

Na upit novinara o drugim strankama čelnik SDP-a Nermin Nikšić je rekao kako SDA nije neizbježna, i nije prihvatljiva za većinu okupljenih. Dodao je kako je HDZ, za razliku od SDA, neizbježan na višim razinama vlasti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close