Skupštinsku većinu čini 18 zastupnika

Konstituirana skupština Zeničko-dobojskog kantona

Suad Arnautović, Željko Bakalar i Vlado Rogić su čestitali novoizabranim poslanicima na izbornom uspjehu i osvojenim mandatima.
Vijesti / Politika | 21. 11. 2022. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je održana konstituirajuća sjednica skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim poslanicima u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona su uručili Suad Arnautović, predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine i  Željko Bakalar, član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Skupštinsku većinu u ZDK sa 18 od ukupno 35 zastupnika, prema potpisanom sporazum, čine BHI-KF, SDP, DF, NiP, Naša stranka i jedan od dva zastupnika NES-a.

U narednim danima slijedi zajednička aktivnost Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i županijskih skupština koja se odnosi na izbor itaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIP-a.

Prema Naputku o postupku provedbe posrednih izbora za organe vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine iz Skupštine Zeničko-dobojskog kantona se bira devet delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, uključujući četiri iz reda bošnjačkog, dva iz reda hrvatskog, dva iz reda srpskog naroda i jednog iz reda ostalih. 

Izabrani dužnosnici dužni su, u roku od 30 dana od dana objave potvrđenih rezultata u ''Službenom glasniku BiH'', izvršiti elektronički unos podataka u obrazac Izjave o imovinskom stanju putem aplikacije koja je objavljena na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Popunjeni obrazac izjave izabrani dužnosnik dostavlja Središnjem izbornom povjerenstvu BiH u elektroničkoj formi, za što se koristi aplikacija, a potom se imovinski karton tiska i potpisan dostavlja Središnjem izbornom povjerenstvu BiH na verifikaciju.

Suad Arnautović, Željko Bakalar i Vlado Rogić su čestitali novoizabranim poslanicima na izbornom uspjehu i osvojenim mandatima.

Kopirati
Drag cursor here to close