Informacija

Milo Đukanović obaviješten da se na njega sprema atentat

Đukanovićev ured je rekao da je on informaciju o atentatu dobio od "određenih međunarodnih dužnosnika iz obavještajne zajednice i s tom informacijom upoznao je državne organe".
Vijesti / Politika | 14. 07. 2024. u 09:11 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obavijestio je nadležne organe da je dobio informaciju da se priprema atentat na njega, prenio je njegov ured podgoričkom listu "Vijesti" - prenosi Beta.

Uprava policije kasno sinoć "Vijestima" je kazala da nema podatke koji bi ukazivali na ugrožavanje sigurnosti bivšeg predsjednika, a Agencija za nacionalnu sigurnost nije odgovorila na pitanja "Vijesti" o tome.

Ogranizirana kriminalna grupa iz susjedne zemlje

Na pitanje je li Đukanovića bilo tko iz sektora sigurnosti obavijestio da mu je ugrožena sigurnost, odnosno da se na njega priprema atentat, Đukanovićev ured je odgovorio da je on informaciju o tome dobio od "određenih međunarodnih dužnosnika iz obavještajne zajednice i s tom informacijom upoznao je državne organe".

Nije rečeno tko je i kada Đukanoviću prenio tu informaciju.

Izvor blizak Đukanoviću rekao je da ga je "visoki strani vojni dužnosnik s Kosova" obavijestio da organizirana kriminalna grupa iz "jedne susjedne zemlje" navodno planira atentat "u sprezi sa sigurnosnim službama jedne druge susjedne zemlje".

Uprava policije je priopćila da po Članu 18. Zakona o predsjedniku Crne Gore, po prestanku funkcije predsjednik ima pravo na stalno osobno osiguranje u skladu sa sigurnosnom procjenom koju u skladu sa zakonom utvrđuje Agencija za nacionalnu sigurnost.

Smanjeno osiguranje

Odgovarajući na pitanje da li je Đukanoviću pojačano osiguranje, iz njegovog ureda su priopćili da je smanjeno time što je ukinuto osiguranje u dnevnoj smjeni na mjestu stanovanja bivšeg predsjednika.

Naveli su da službe sigurnosti nisu na razgovor pozivale Đukanovića, niti koordinatora njegovog osiguranja da bi im ukazali na potencijalnu opasnost.

"Nije bilo nikakve inicijative za razgovor od strane predstavnika službi sigurnost", rečeno je "Vijestima" u Đukanovićevom uredu.

Kopirati
Drag cursor here to close