Izraelski premijer

Mostar: Nema šasne da Netanyahu dođe u Mostar

Izraelski premijer ipak neće u doći u posjetu.
Vijesti / Politika | 14. 04. 2023. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U ovakvoj situaciji male su šanse da Benjamin Netanyahu dođe u BiH i Mostar'', rekao je na konferenciji za medije Dragan Čović predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.

Čović je u izjavi za medije kazao kako je jučer bio na sajmu s kolegama iz Izraela, te su vrlo jasno kazali da nema mogućnosti da je ono što je Čović, najavio da će premijer Izraela doći ovdje.

''Pitanje je može li ijedan dužnosnik Izraela u ovakvoj situaciji napustiti Izrael jer pravila i protokoli su drugačiji. Protoklarno smo definirali da će to biti predstavnik vlade Izraela, onda ćemo sve prilagoditi tom trenutku. Sutra se sastajem s dužnocima Izraela tu u Mostaru, ali bude li ovakva situacija mala je šansa i nema izgleda da će Netanyahu doći u BiH'', kazao je.

Podsjetimo, u siječnju je upravo Čović najavio kako će u posjet BiH doći izraelski premijer Benjamin Netanyahu, što bi bio najznačajniji, a vjerojatno sigurnosno i politički najizazovniji posjet jednoga važnog svjetskog dužnosnika u posljednjih petnaestak godina.

Netanyahu je, kako je tada rečeno, trebao doći na otvaranje 24. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar, koji je predviđen za 2. svibnja ove godine.

A mediji su navodili kako je dolazak najdugovječnijeg izraelskog premijera rezultat susreta koji je prošle godine u Tel Avivu imao Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close