Fale dokumenti

Mostar: Vijećnici zamalo bez važnog materijala

I Bubalo i drugi vijećnici, kako doznajemo, pisali su vodstvu Vijeća žaleći se na nedostatak materijala.
Vijesti / Politika | 11. 04. 2022. u 11:13 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo je jednostavno kap koja je prelila čašu'', kaže Silvio Bubalo, vijećnik HRS-a u mostarskom Gradskom vijeću kritizirajući vodstvo Vijeća jer vijećnicima nisu poslali potpune materijale za sjednicu.

''Zatražio sam da se sve nekompletne točke koje nisu dostavljene u skladu sa čl. 87 Poslovnika skinu sa sjednice u srijedu. Još uvijek nismo dobili kompletne materijale za sjednicu, a ostalo je manje od 48 sati do početka Sjednice'', kaže Bubalo.

Naime, i Bubalo i drugi vijećnici, kako doznajemo, pisali su vodstvu Vijeća žaleći se na nedostatak materijala.

''Uvidom u primljene materijale za 20. sjednicu GV Grada Mostara primijetili smo da su sve točke koje zahtijevaju grafičke priloge nepotpune, te da točke 12, 13, 14 i 15 ne sadrže Programe koji su navedeni. Poziv za sjednicu je stigao u skladu sa Poslovnikom, čl. 87, ali materijali su nekompletni, odnosno sve ono što je bitno za rad nije stiglo u roku predviđenim Poslovnikom'', naveli su vijećnici.

Ističu kako ''ovo nije prvi put da se krši Poslovnik jer su materijali i do sada znali stizati na dan sjednice''.

''S obzirom da se ovdje radi o izmjenama i dopunama regulacijskih planova, koji su vrlo bitni za sve građane Mostara, očekivali smo barem malo profesionalnosti i ozbiljnosti u radu Gradonačelnika i njegovih službi'', kaže Bubalo.

Problem s dostavom dokumentacije komentirala je i vijećnica Naše stranke Irma Baralija, koja kaže kako bi moglo ispasti da se nešto krije.

''Neprihvatljivo je da se materijali za rad ne dostavljaju na vrijeme. Neko bi cak mogao pomisliti da se nisu dostavili na vrijeme Jer se želi nešto skriti od vijećnika, iskreno se Nadam da nije tako. U ovim okolnostima, vjerujem da bi jedini ispravan potez bio skinuti s dnevnog reda one točke za koje materijali nisu dostavljeni u propisanom roku'', smatra Baralija.

Naime, na sjednici koja će se održati u srijedu najzvučnija je možda odluka o zaduženju grada kako bi se nastavila graditi sportska dvorana u Mostaru. No, među točkama su i regulacijski planovi koji su dostavljeni bez detalja, kao i uređenje rasporeda kioska, reklamnih panoa i mobilijara koji također nemaju nikakav dodatni plan na uvid.

S druge strane, na internetskim stranicama Vijeća prvo nije bilo moguće skinuti materijale za sljedeću sjednicu što je naknadno ispravljeno. No, vijećnici smatraju kako im je premalo vremena ostavljeno na uvid u važnu dokumentaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close