Kordić u Šibeniku

Mostar želi povući EU sredstva za izgradnju novog vatrogasnog doma

Mostarsko izaslanstvo zanimala je i priprema gradnje novog Vatrogasnog doma u sklopu budućeg Centra za borbu protiv prirodnih katastrofa i klimatskih promjena.
Vijesti / Politika | 11. 11. 2022. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Grada Mostara predvođeno gradonačelnikom dr. Mariom Kordićem bilo je u posjeti Šibeniku.

Tom prilikom organiziran je sastanak s gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petrom Mišurom, te zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimirom Miloševićem.

Tema razgovora bila su iskustva grada Šibenika sa korištenjem sredstava fondova Europske unije.

Mostarsko izaslanstvo zanimala je i priprema gradnje novog Vatrogasnog doma u sklopu budućeg Centra za borbu protiv prirodnih katastrofa i klimatskih promjena na području bivše vojarne Bribirski knezovi, budući da i Mostaru predstoje aktivnosti na pripremi projektne dokumentacije objekta iste namjene.

Šibenski gradonačelnik upoznao je izaslanstvo Grada Mostara s velikim infrastrukturnim radovima posljednjih godina u Šibeniku, poput projekta Aglomeracije te prednostima gradnje Centra za gospodarenje otpadom Bikarac.

Također je izaslanstvu grada Mostara predstavio Šibenik, njegovu povijesnu i kulturnu baštinu, prirodne, gospodarske i poduzetničke potencijale te ključne projekte, a gosti su potom obišli Tvrđavu Barone te, s ciljem produbljivanja prijateljskih odnosa i razvijanja gospodarske i kulturne suradnje, pozvali šibensko izaslanstvo u posjet njihovom Mostaru, priopćeno je iz Gradske uprave Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close