Zahtjev za umirovljenje

Neovisni odbor PSBiH uputio prijedlog Vijeću ministara za smjenu Zorana Galića

Zoran Galić bi mogao u mirovinu.
Vijesti / Politika | 01. 08. 2024. u 21:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neovisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na 39. sjednici razmatrao je aktualno stanje u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), s posebnim osvrtom na status zamjenika direktora SIPA-e Zorana Galića.

Neovisni odbor, vodeći računa o svojim nadležnostima, uputio je prijedlog Vijeću ministara BiH da razmotri mogućnost smjene Zorana Galića sa pozicije zamjenika direktora SIPA-e, istovremeno imajući u vidu da je Galić podnio vlastiti zahtjev za razrješenje sa te dužnosti, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Podsjetimo, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na jučerašnjoj sjednici, iako je ta točka bila na dnevnom redu, nije uvažilo zahtjev Zorana Galića, a u vezi s njegovim razrješenjem sa funkcije zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu.

''Treba se ispoštovati procedura tako da Galić danas nije razriješen kako je to putem pravnog tima tražio'', naveo je Nešić.

Procedura koja se treba ispoštovati podrazumijevala je traženje mišljenja Neovisnog odbora i Ministarstva sigurnosti BiH.

U Vijeću ministara BiH naprije su htjeli utvrditi je li Galić stekao uvjete za mirovinu, pogotovo što ga potražuje Tužiteljstvo BiH zbog sumnje u organizirani kriminal.

Podsjećamo, Galić već blizu mjesec nedostupan bh. policijskim i pravosudnim organima, iako je pod istragom Tužiteljstva BiH, budući da je otišao u Hrvatsku neposredno prije nego je trebao biti uhićen.

S druge strane, obrana tvrdi da je na bolovanju te da će se liječiti u Hrvatskoj i da nije pobjegao od uhićenja.

Galić se tereti da je kao direktor Granične policije BiH zloupotrijebio položaj i primio dar te bio uvezan sa krijumčarima duhana.

Kopirati
Drag cursor here to close