Ništa posebno

O čemu su pričali Dodik i Vučić

Vijesti / Politika | 14. 04. 2023. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Daytonski mirovni sporazum suština funkcioniranja BiH i Republike Srpske i da će uvijek podržati dogovor sva tri konstitutivna naroda, uz poštovanje Daytona.

Vučić je poslije sastanka u Beogradu s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom rekao da su danas razgovarali o svim važnim pitanjima odnosa Srbije i Republike Srpske.

"Dodik me je upoznao o njegovom viđenju stanja i odnosa kako u BiH, tako i o odnosu prema Republici Srpskoj, borbi i pokušajima Republike Srpske da sačuva svoja prava i obaveze iz Daytonskog sporazuma", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vili "Mir" u Beogradu.

Dodik je nakon sastanka rekao da je fokus današnjeg razgovora bio na projektima izgradnje aerodroma u Trebinju, HE "Buk Bijela" i auto-puta Rača-Bijeljina.

"Razgovarali smo o održavanju dalje pažnje na projektima aerodroma u Trebinju, HE `Buk Bijela` i gradnje i završetka trase auto-puta od Rače do Bijeljine, kao i kako koordinirati aktivnosti da se u slično vrijeme otvori dionica Kuzmin-Rača i Rača-Bijeljina", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close