Osam država

Određena biračka mjesta u inozemstvu za Lokalne izbore

SIP BiH je donijelo odluku o organiziranju glasanja za Lokalne izbore 2024. godine u 14 diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH.
Vijesti / Politika | 12. 08. 2024. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je donijelo odluku o organiziranju glasanja za Lokalne izbore 2024. godine u 14 diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u osam država.

Glasanje će biti moguće u veleposlanstvima Bosne i Hercegovine u Beogradu, Berlinu, Beču, Kopenhagenu, Hagu, Ljubljani, Stockholmu, kao i u Bruxellesu za Belgiju i Luksemburg. Također, glasači će moći glasati u generalnim konzulatima BiH u Munchenu, Frankfurtu i Stuttgartu, kao i u počasnim konzulatima u Grazu i Salzburgu. Ove godine, po prvi put, glasanje će biti omogućeno i u počasnom konzulatu BiH za Gornju Austriju.

Središnje izborno povjerenstvo BiH obavještava da glasanje za Lokalne izbore 2024. godine neće biti organizirano u određenim diplomatsko-konzularnim predstavništvima zbog nedovoljnog broja prijavljenih glasača. Međutim, glasačima će biti omogućeno glasanje putem pošte. Ova informacija bit će dostavljena svim prijavljenim glasačima najkasnije 40 dana prije održavanja izbora.

Odluka o određivanju biračkih mjesta za glasanje u DKP BiH bit će objavljena na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close