Strujanje

Optužbe iz RS: Nestanak struje i političko Sarajevo

''Za bošnjački politički faktor'', kaže Košarac, ''raspad elektroenergetskog sustava je sekundarni problem, jer to ne donosi glasove''.
Vijesti / Politika | 22. 06. 2024. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Staša Košarac istaknuo je da se Federacija BiH oglušila na višegodišnja upozorenja o potrebi da se prijenosna mreža modernizira i da im je lakše da za sve okrive Republiku Srpsku i njenog predsjednika umjesto da se uhvate u koštac s problemima.

"Političko Sarajevo će optužiti Dodika i Srpsku za opstrukcije, a nijednom riječju se neće osvrnuti na činjenicu da Federacija BiH blokira raspodjelu sredstava `Elektroprenosa BiH` i investicijski ciklus koji bi se desio deblokadom tih sredstava", naglasio je Košarac.

Milijunska sredstva

Rekao je kako politika Trojke funkcionira po onoj "drž`te lopova", naglasivši da je Elmedinu Konakoviću i ekipi mnogo jednostavnije i lakše optužiti Dodika i RS za sve, umjesto preuzeti odgovornost i uhvatiti se ukoštac sa problemima.

"Konaković će optužiti Dodika za blokade i neizostavno sve to povezati s Putinom, jer valja mu se dodvoriti glasačkom tijelu. Prešutjet Konaković da upravo zahvaljujući Dodiku i Putinu građani i gospodarstvo FBiH imaju najpovoljniju cijenu plina", naglasio je Košarac.

Rekao je kako srpska strana godinama upozorava na ugroženost prijenosne mreže i potrebu da se ona obnovi i modernizira, ali da je FBiH odlučila da se ogluši na upozorenja.

"Milijunska sredstva drže u blokadi, bez volje da se taj novac raspodijeli i investira. I onda nam se dogodi energetski kolaps", napisao je Košarac na Instagramu.

''Za bošnjački politički faktor'', kaže on, ''raspad elektroenergetskog sustava je sekundarni problem, jer to ne donosi glasove''.

''Primarno je populistički i kao papagaj ponavljati `krivi su Dodik i Putin bla bla bla`, tobože brinući o interesu građana. Umjesto neosnovanih optužbi i manipulacija, bilo bi neusporedivo bolje i korisnije da se pozabave stanjem u FBiH, koja je i u energetskom sektoru u kašnjenju u odnosu na Srpsku, što je ocjena Energetske zajednice", rekao je Košarac.

Skrivanje iza Dodika

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je za Srnu da je fino sakriti se iza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kao što je fino i svoje promašaje pripisivati drugima.

Na pitanje Srne da prokomentira izjavu Elmedina Konakovića da Dodik, nakon sastanaka s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i povrataka u BiH, blokira ono što je važno za sve ljude u BiH i one koji žive u Republici Srpskoj, Cvijanović je odgovorila da je danas posebno popularno među bošnjačkim političarima spominjati Moskvu.

Cvijanović je rekla da je postalo već patetično slušati njihove žalopojke.

"Ali, činjenica je da kad cikne kompletna elektromreža u BiH, onda čovjek ne može a da ne pomisli zašto su naše drage kolege iz FBiH zaustavile raspodjelu novca za entitete, ali i investicijski proces koji bi se desio deblokadom sredstava `Elektroprenosa BiH`", naglasila je Cvijanović.

Kopirati
Drag cursor here to close