Značajan korak naprijed

OSCE pozdravlja usvajanje Strategije BiH za borbu protiv korupcije 2024. - 2028.

Usvajanje te strategije predstavlja značajan korak naprijed u uspostavljanju funkcionalnog okvira upravljanja borbom protiv korupcije.
Vijesti / Politika | 19. 06. 2024. u 19:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Misija OSCE-a u BiH pozdravlja odluku Vijeća ministara BiH i usvajanje Strategije Bosne i Hercegovine za borbu protiv korupcije 2024. - 2028. i pratećeg Akcijskog plana za provedbu Strategije.

Usvajanje te strategije predstavlja značajan korak naprijed u uspostavljanju funkcionalnog okvira upravljanja borbom protiv korupcije.

Misija poziva na provedbu mjera navedenih u Strategiji i Akcijskom planu.

Te mjere su od suštinske važnosti za jačanje vladavine prava, stvaranje sustavnih  rješenja za efikasno sprječavanje korupcije, poticanje ekonomskog razvoja i unaprjeđenje kvalitete života svake građanke i građanina u BiH.

Misija je podržala izradu te i drugih strategija za borbu protiv korupcije na svim razinama vlasti, unaprijedila koordinaciju i pomogla vlastima u rješavanju izazova u otkrivanju nepravilnosti koje mogu dovesti do korupcije.

Misija će to nastaviti.

- Misija će također nastaviti podržavati provođenje mjera iz Strategije koje doprinose uspostavljanju efikasnih sustava prevencije korupcije u BiH - priopćeno je iz Misije OSCE u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close