Beba

Osmica "uhljebio" sina Bisere Turković

Već 12. siječnja rješenje je i proslijeđeno u Veleposlanstvo BiH u Katru, na ruke Silhani Čekić-Čaušević, v. d. tajnika Ministarstva.
Vijesti / Politika | 18. 01. 2023. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aliju Turkoviću, sinu ministrice vanjskih poslova Bisere Turković, prema odluci odlazećeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića Osmice, produžen je mandat oficira za vezu u rangu savjetnika ove sigurnosne agencije u Veleposlanstvu BiH u Dohi, glavnom gradu Katra, saznaje ''Avaz''.

Sve potpisano

Rješenje o produženju mandata potpisao je Mehmedagić 4. siječnja ove godine, što potvrđuju i akti OSA-e koji su u posjedu ''Avaza''. Već 12. siječnja rješenje je i proslijeđeno u Veleposlanstvo BiH u Katru, na ruke Silhani Čekić-Čaušević, v. d. tajnika Ministarstva.

Da stvar bude gora, Turkoviću, za kojeg je njegova majka u jednoj emisiji rekla da je on njena beba od 40 godina, trogodišnji mandat u DKP-u BiH u Katru istječe tek 17. listopada ove godine.

Tri godine

Znači da mu je Osmica mandat produžio 10 mjeseci ranije.

No, odlazeća vlast na sve načine provodi uhljebljene svojih kadrova i članova obitelji.

Tako je Osmica potpisao rješenje o novom produženju mandata Aliju Turkoviću do 17. listotpada 2026., čime je sina Bisere Turković osigurao za naredne tri godine.

Foto: Avaz.ba / Faksimil rješenja o produženju mandata koji je potpisao Mehmedagić

Za vrijeme privremenog rasporeda imenovani zadržava pravno-radni status u OSA-i.

Foto: Avaz.ba / Faksimil rješenja o produženju mandata koji je potpisao Mehmedagić

Ostaje kod Skake

Ali Turković je raspoređen na rad u Veleposlanstvu BiH u Kataru, odnosno državi u kojoj je ranije ministrica Turković obnašala dužnost veleposlanice. Prošle godine, odlukom tadašnjeg člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, za veleposlanika je imenovan Abdulah Skaka, bivši gradonačelnik Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close