Utemeljiteljska skupština

Osniva se Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata 'Prsten'

U 13 godina djelovanja Udruga "Prsten" okupila je više od 3000 fizičkih i 300 pravnih osoba koji kroz razna druženja, kulturne i sportske aktivnosti, stipendiranje učenika i studenata te znanstveno i gospodarsko djelovanje, rade na ostvarivanju cilj
Vijesti / Politika | 09. 06. 2018. u 10:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata 

U srijedu, 13. lipnja, u kongresnoj dvorani Hotela "Central" u Vitezu održat će se utemeljiteljska skupština Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata "Prsten".

Središte udruge bit će u Vitezu, a ideja, odnosno cilj udruge je da kao takva bude otvorena i dostupna svim građanima Bosne i Hercegovine bez obzira na podrijetlo i nacionalnu pripadnost te da promiče zajedništvo, kazao je Feni ravnatelj Hrvatske matice iseljenika i predsjednik Udruge bosanskih Hrvata "Prsten" Mijo Marić.

''Poslovno povezivanje i širenje znanstvene zajednice nam je jako bitno. Dobrodošao je svatko onaj tko u okvirima "Prstena" pronađe odgovarajući sadržaj temeljem kojega može implementirati svoje ideje, stavove i potrebe'', izjavio je Marić.

Udruga bosanskih Hrvata "Prsten", utemeljena 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu, organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

Organizacijski oblik udruge u Bosni i Hercegovini bit će isti kao i u Hrvatskoj, ali prilagođen podneblju zemlje u kojoj se nalazi, odnosno podneblju Bosne i Hercegovine, kazao je Marić.

Udruga "Prsten" vodeća je nepolitička i neprofitna udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

U 13 godina djelovanja Udruga "Prsten" okupila je više od 3000 fizičkih i 300 pravnih osoba koji kroz razna druženja, kulturne i sportske aktivnosti, stipendiranje učenika i studenata te znanstveno i gospodarsko djelovanje, rade na ostvarivanju ciljeva Udruge.

Neki od tih ciljeva su poticanje na okupljanje, međusobno povezivanje i pomaganje Hrvata i drugih građana iz Bosne i Hercegovine radi zaštite gospodarskih, informacijskih, znanstvenih, kulturnih, povijesnih, etničkih, nacionalnih, ekoloških, humanitarnih, prosvjetnih, socijalnih, športskih i drugih vrijednosti, kao i zauzimanje za poštivanje međunarodnih standarda u očuvanju temeljnih načela demokracije, zaštite ljudskih prava, sloboda i razvoja demokratskog društva.

Kopirati
Drag cursor here to close