Novo ročište u srpnju

Otkazano suđenje Dodiku i Lukiću zbog bolesti svjedoka

Zbog bolesti svjedoka Obrane, otkazano je suđenje Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske, i Milošu Lukiću, bivšem vršitelju dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske, koje je trebalo biti održano danas u Sudu BiH.
Vijesti / Politika | 19. 06. 2024. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog bolesti svjedoka Obrane, otkazano je suđenje Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske, i Milošu Lukiću, bivšem vršitelju dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske, koje je trebalo biti održano danas u Sudu Bosne i Hercegovine, saznaje Detektor.

Kako je iz Suda BiH navedeno, 18. lipnja je zaprimljen mail s liječničkom dokumentacijom svjedoka Dodikove Obrane koji je trebao biti saslušan na današnjem ročištu, ali zbog  hospitalizacije i liječenja, nije mogao pristupiti.

Sljedeće ročište u srpnju

"Kako obrana prvooptuženog nije navela alternativni prijedlog dokaza za navedeno ročište, Sud je isto morao otkazati. Sljedeće ročište će biti u toku mjeseca srpnja", navodi se u odgovoru iz Državnog suda.

Dodik i Miloš Lukić su optuženi kako su od 1. do 9. srpnja 2023. godine u Banjoj luci, svjesni i znajući kako je visoki predstavnik Christian Schmidt donio odluku kojom se sprečava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH od 1. srpnja iste godine, kao i odluku kojom se sprečava stupanje na snagu Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS-a, poduzimali radnje s ciljem nastavka zakonodavnog postupka, ne primjenjujući i ne provodeći odluke visokog predstavnika.

Tužiteljstvo okončalo izvođenje dokaza

Suđenje u ovom predmetu počelo je 5. veljače, a posljednje je održano 22. svibnja ove godine, kada je odbijen prijedlog Dodikove Obrane da visoki predstavnik Schmidt bude pozvan kao svjedok na suđenju.

Na istom ročištu je Državno tužiteljstvo okončalo svoj dio izvođenja dokaza.

Kopirati
Drag cursor here to close