Odgovorite

Pitamo vas – Kako da Mostar postane bolji grad?

Često se lokalna politika ''sakrije'' iza visokih političkih previranja i pitanja, kojima se rješavaju životni problemi, ''prebacuju'' se na pogrešne adrese.
Vijesti / Politika | 21. 05. 2024. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Budući da će se u Bosni i Hercegovini u listopadu ove godine održati lokalni izbori, a koje redovito prate političke izjave o tome što lokalna zajednica planira učiniti za svoje građane, smatramo da je potrebno dati priliku građanima da kažu što nedostaje njihovom gradu.

Stoga je, portal Bljesak.info odlučio pitati građane Mostara što treba njihovom gradu da bi postao bolji a što bi se moglo uputiti onima koji upravljaju gradom kao prijedlog na čemu trebaju raditi.

Često se lokalna politika ''sakrije'' iza visokih političkih previranja i pitanja, kojima se rješavaju životni problemi, ''prebacuju'' se na pogrešne adrese.

Problemi građana tako se adresiraju na visoku politiku koja nema nikakvog utjecaja na odluke od važnosti za bolji život građana, a lokalna vlast se potom sakrije.

Svojim odgovorom možete skrenuti pozornost vlastima na ono što zanemaruju ili na ono čemu ne daju dovoljno pozornosti.

Ovom anketom želimo omogućiti građanima da se u predizbornim galamama u kojima glavnu riječ vode političari čuje njihov glas te da građani sami kažu vlastima što ih najviše smeta i, što je najvažnije, kakva je njihova vizija uspješnog i funkcionalnog grada.

Smatramo kako se glas građana u lokalnim zajednicama zanemaruje i kako ne dopire do gradskih vlasti što građane odbija od sudjelovanja u kreiranju lokalne politike odnosno nametanja problematike i nuđenja rješenja. 

Kopirati
Drag cursor here to close