Nema kvoruma

Prekinuta sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

Sjednica je prekinuta tijekom burne rasprave o dopuni Zakona o pripadnosti javnih prihoda, čiji predlagač je izaslanik Ivo Tadić.
Vijesti / Politika | 26. 05. 2022. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Doma naroda prekinuta je poslijepodne nakon što je predsjedavajući Tomislav Martinović konstatirao da je u dvorani 25 izaslanika ovog tijela koje ukupno ima 58 članova.

O nastavku zasjedanja će izaslanici biti blagovremeno obaviješteni, kazao je predsjedavajući.

Sjednica je prekinuta tijekom burne rasprave o dopuni Zakona o pripadnosti javnih prihoda, čiji predlagač je izaslanik Ivo Tadić.

Suština njegovog prijedloga je da raspodjela novca od koeficijenta odnosno pondera u raspodjeli javnih prihoda za Kanton Sarajevo, već umanjenog ranije osnovnim zakonom sa 2 na 1,5, ne mora čekati 1. siječanj 2023., kako je govoreno kad je u veljači ove godine usvojen osnovni zakon o pripadnosti javnih prihoda u FBiH.

Mjesečno, na osnovu umanjenog pondera Sarajevskom kantonu, ostalim kantonima treba pripasti 7,1 milijun KM iz 2022. godine. Godišnji iznos ovog umanjenja je 86 milijuna KM.

Prije prekida današnje sjednice, Dom naroda je usvojio nekoliko zakona, među njima Zakon o izmjenama i dopuni zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom i Zakon o izmjenama i dopunama zakona o radu u FBiH.

Među peostalim točkama dnevnog reda su izvještaji o radu poštanskih i telekomunikacionih poduzeća te dokument okvirnog proračuna Federacije BiH za razdoblje 2022.-2024. godina.

Kopirati
Drag cursor here to close