Ohrabreni ministar

Ramo Isak Dodiku: "Ti si nitko i ništa, ne bojimo te se"

"Ne znam tko te savjetuje, ali tko god da to radi, laže te. Dozovi se, pogledaj istini u oči. A istina je da je tvoja 'realna alternativa' zatvor", istaknuo je Isak.
Vijesti / Politika | 21. 10. 2023. u 18:24 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak oglasio se povodom posljednjih izjava predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika.

Ministar Isak poručio je Dodiku da ga se nitko u Bosni i Hercegovini ne boji i da on nije u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamoli govoriti o samostalnosti bh. entiteta RS.

"Omča oko vrata srpskog naroda" 

"Neprijateljstvo prema građanima bosanskohercegovačkog entiteta RS ne pokazuju Sjedinjene Američke Države, koje su dokazani prijatelj svih građana Bosne i Hercegovine, već predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Upravo je on osoba koja svojim političkim djelovanjem nanosi najveći štetu srpskom narodu u Bosni i Hercegovini. Milorade, nisu krive Sjedinjene Američke Države za male plaće, bijedu, zaduženost, loš ekonomski standard, kriminal i korupciju u bh. entitetu RS – kriv si osono ti. Ti si najveća omča oko vrata srpskog naroda", naveo je Isak. 

Ministar je naglasio kako Dodik "nije u stanju sam biti ni na crnoj listi, a ne pričati o tome o tome da je samostalnost bh. entiteta RS realna alternativa". 

"Ne znam tko te savjetuje, ali tko god da to radi, laže te. Dozovi se, pogledaj istini u oči. A istina je da je tvoja 'realna alternativa' zatvor", istaknuo je Isak te dodao: 

"Možda si ohrabren što te predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić jučer tješio uz hamburger i pomfrit na željezničkoj stanici u Beogradu, ali to ne znači ništa. I on će te pustiti niz vodu kada vidi da je došlo 5 do 12 i da je prošlo mračno vrijeme u kojem si donosio odluke". 

Federalni ministar unutarnjih poslova poručio je Dodiku da je "nitko i ništa". 

"Ne bojimo te se" 

"Ti Bosnu i Hercegovinu ne možeš razvaliti. Ne bojimo te se. Ti samo imaš kapacitet da još više otežaš život srpskom narodu u Bosni i Hercegovini, a Republici Srbiji da naneseš štete na vanjskopolitičkom planu. Bosna i Hercegovina je bila i ostat će suverena i neovisna država s međunarodno priznatim granicama.

Nadam se da su udobne stolice u sudnici Suda Bosne i Hercegovine. Za mene si relevantan da daješ sud o tome", navodi se u reakciji ministra Isaka.

Podsjetmo, predsjednik Republike Srpske poručio je u subotu da Republika Srpska ide dalje, neće stati i nitko je neće uništiti, bez obzira na neke koji je spotiču, poput Amerikanaca i Britanaca.

Dodik odlučan 

"Republika Srpska nije bez ideje i koncepta, kako neki govore. Republika Srpska je riješila svoje financije do Nove godine i nećemo imati nikakve izazove, bez obzira na neke koji nam podmeću noge i spotiču, kao što to rade Amerikanci i Britanci", rekao je Dodik novinarima u Kozarskoj Dubici.

On je naglasio da Republika Srpska gradi ceste, auto-ceste, regionalne prometnice, škole, studentske domove, turističke centre i infrastrukturu koja privlači privatne investitore.

On je ukazao da sucima Suda BiH i tužiteljima Tužiteljstva BiH, pravno obrazovanim, ne smeta to da čovjek koji nema ovlasti nametne rečenicu da onaj tko ga ne poštuje ide u zatvor.

"Bio sam tamo i bit ću, nije mi problem, ali na ovom pitanju će se vidjeti kako će BiH izgledati kasnije, hoće li je uopće biti poslije ovoga", poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close