Zastava RBiH

Ramo Isak odgovorio članici SIP-a: Boga mi, nećete! Ne postoji kazna koju mi možete izreći...

Ne postoji novac i ne postoji kazna koju mi možete izreći, a koja će me natjerati da se odreknem zastave s ljiljanima, rekao je Ramo Isak članici SIP-a.
Vijesti / Politika | 27. 06. 2024. u 21:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) bilo je govora i o pjesmi "Snaga naroda" čiji je predsjednik Ramo Isak, federalni ministar unutarnjih poslova. Članica SIP-a Vanja Bjelica Prutina zatražila je dodatno izjašnjenje je li riječ o korištenju govora mržnje ''s obzirom na to da su u spotu korištene zastave koje nisu državne i isticano oružje''.

Na zastavu s ljiljanima Bjelica Prutina je rekla: ''Moj utisak je bio da nisam znala kada je objavljena daje iz ratnog razdoblja. Korištenje takvih sadržaja nekoliko mjeseci prije izbora nije prihvatljivo''.

Na to je Isak odgovorio:

''Članici SIP-a BiH Vanji Bjelici – Prutini, koja se dovodi u vezu sa Srpskom demokratskom strankom (SDS), smeta zastava Republike Bosne i Hercegovine u spotu Snage naroda. Ne postoji novac i ne postoji kazna koju mi možete izreći, a koja će me natjerati da se odreknem zastave s ljiljanima''.

Isak je dalje naveo da ''zastava RBiH za njega nema cijenu''.

''Ako treba da plaćam kazne – plaćat ću, ali zastave s ljiljanima odreći se neću. To je zastava pod kojom je moja zemlja 22. svibnja 1992. godine primljena u Ujedinjene narode (UN). To je zastava pod kojom smo sačuvali teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine. To je zastava pod kojom smo, braneći se, izgubili naše najmilije. Boga mi, nećete'', zaključio je Isak.

Pročitajte još

Podsjećamo, nakon što je objavljena pjesma ''Snaga naroda'' ne stišavaju se reakcija, a SIP je odmah pokrenuo postupak protiv ove stranke i Isaka jer je, kako je navedeno, objavljen predizborni spot u kome je on reklamirao sebe i političku stranku.

Podsjetimo, politička stranka Rame Isaka "Snaga naroda" imat će svoju listu za Grad Mostar na predstojećim izborima u listopadu. Tako stoji na stranicama Izbori.ba gdje su ovjerene liste.  

Gradski obor ove stranke ne postoji u gradu na Neretvi, tako da će biti i zanimljivo tko će biti na listi aktualnog federalnog ministara unutarnjih poslova BiH. 
Kopirati
Drag cursor here to close