Središnje izvorno povjerenstvo

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine se NE plaća

Središnje izborno povjerenstvo BiH demantira dezinformacije koje su se pojavile u javnosti da se registracija birača izvan Bosne i Hercegovine plaća.
Vijesti / Politika | 04. 07. 2024. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH demantira dezinformacije koje su se pojavile u javnosti da se registracija birača izvan Bosne i Hercegovine plaća.

Državljani BiH iz Austrije, Njemačke i Švicarske su kontaktirali Središnje izborno povjerenstvo BiH navodeći da u tim državama kruži informacija da će se troškovi registracije za glasovanje izvan BiH dodatno naplatiti 30 Eura, i da će račun primiti na kućnu adresu nakon što im prijava za glasovanje izvan BiH bude obrađena.

Središnje izborno povjerenstvo BiH nema saznanja tko je plasirao navedenu dezinformaciju.

''Pozivamo sve državljane BiH u inozemstvu da se za sve nejasnoće u vezi podnošenja prijava za glasovanje izvan BiH obrate Središnjem izbornom povjerenstvu BiH na e-mail: info@izbori.ba ili na brojeve telefona +387 33 251 331 ili +387 33 251 332'', naveli su u priopćenju za javnost iz SIP-a BiH.

Podsjećamo, državljani BiH koji su u inozemstvu, ukoliko se žele prijaviti da glasuju iz inozemstva potrebno je da podnesu svoju prijavu za glasovanje izvan BiH na službenoj internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH do 23.07.2024. godine do 24:00 sati.

Izabrana tvrtka za tiskanje i pakiranje glasačkih listića

Središnje izborno povjerenstvo BIH je na današnjoj sjednici, pored ostalog, donijelo Odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem ždrijebanja za jednog delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Narodne skupštine Republike Srpske prema kojoj se mandat dodjeljuje Nenadu Vukoviću sa kandidacijske liste PDP-Partije demokratskog progresa.

Protiv navedene odluke se može izjaviti žalba Apelacijskom odjelu Suda BiH putem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke.

Danas je usvojena i Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za nabavku usluga tiskanja i pakiranja glasačkih listića za Lokalne izbore 2024. godine prema kojoj se Okvirni sporazum za nabavku usluga tiskanja i pakiranje glasačkih listića za Lokalne izbore 2024. godine, dodjeljuje ponuđaču „C.P.A.“ d.o.o. Tojšići bb, Kalesija u iznosu 1.369.999,00 KM bez PDV, odnosno 1.602.898,83 KM sa PDV.

Kopirati
Drag cursor here to close