O planu za Sjeverni logor

Salem Marić: Da sam se htio taliti, ne bih tražio da uvjet bude dječji vrtić

Marić je kazao kako je za izgradnju Doma zdravlja bilo potrebno oko 50 milijuna KM, a njegova vizija je bila da se uplatama od sredstava prodaje zemljišta u Sjevernom logoru osiguraju ta sredstva.
Vijesti / Politika | 27. 08. 2024. u 20:48 R. I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić u utorak je bio gost Bljesak LIVE podcasta.

Marić je govorio o odustajanju Grada Mostara od njegove inicijative, prodaje zemljišta u Sjevernom logoru.

Vizija 

Rekao je kako ima potrebu pojasniti to pitanje kako zbog svoje Koalicije za Mostar, tako i zbog građana Mostara.

"Moja vizija i vizija Koalicije za Mostar i izborne platforme koju sam između ostalog radio bila je i izgradnja objekata u Sjevernom logoru, ali da se to radi planski i ciljano", započeo je Marić.

Rekao je kako su upravo s tim ciljem izmijenili Regulacijski plan u Sjevernom logoru na tom lokalitetu gdje bi se gradio Dom zdravlja zbog nepristupačnosti ceste.

"Moja vizija i ona koju je prihvatio i gradonačelnik i Gradska uprava bila je da idemo kvart po kvart. Tako da smo mi taj obuhvat koji je označen kao 'J' u Regulacijskom planu Sjevernog logora počeli raditi prvog. On sadrži Dom zdravlja, dječji vrtić, četiri zgrade odnosno po dvije lamele i time bi taj mali kvart bio završen", pojasnio je Marić.

Kazao je kako je za izgradnju Doma zdravlja bilo potrebno oko 50 milijuna KM, a njegova vizija je bila da uplatama od sredstava prodaje zemljišta u Sjevernom logoru osiguraju ta sredstva.

Dom zdravlja 

"Prvu lokaciju koju smo prodali, a koju je kupila Crvena jabuka, uplaćeno je 3 milijuna KM i od tih sredstava 1,4 milijuna je već bilo planirano za Dom zdravlja. Bila su planirana i 3 milijuna od prodaje zemljišta zgrada", kazao je Marić te dodao:

"Ja sam kao uvjet, pošto sam komisija u Gradskom vijeću za prodaju zemljišta, tražio da se u uvjetima prodaje obvezno investitoru stavi kao obveza izgradnja dječjeg vrtića na tom lokalitetu. I onda je počela naša mostarska priča: 'Salem se utalio, nećemo mi ovo zbog Salema'. Ja im kažem: 'Da sam se ja htio taliti, ne bih tražio da uvjet bude dječji vrtić za Grad Mostar'. Zašto sam to tražio? Tražio sam primjere iz BiH i našao sam primjer Općine Ilidža da su isto tako uradili. U javnom pozivu su naveli da se za potrebe općine izradi objekt od 700 kvadrata. I to sam dao komisiji za stručnost i rekao ovo će biti uvjet".

Marić je istaknuo kako je naišao na odbojnost. Zašto, tvrdi, do danas mu nije jasno. Istaknuo je kako im je dao i drugu ponudu u kojoj je naveo da ne raspisuju natječaj sve do lokalnih izbora te sada samo donesu Odluku.

"Nažalost, nije bilo razumijevanja. Prodaje se Rodoč, prodaje se Gradac, ne može se prodati Sjeverni logor. I onda sam se baš razočarao i rekao dobro i povukao to", kazao je Marić.

Dodao je kako su ga posebno razočarali ljudi iz Koalicije za Mostar koji su bili sudionici svih ovih priča i izornih obećanja.

Kopirati
Drag cursor here to close