BH. STANDARD

Samo neka ostane u familiji: Zastupnik predložio stričevog sina, a njegova kolegica vlastitu za majku za Vijeće naroda RS-a

Dvoje zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a predložilo je kandidate za izaslanike u Vijeće naroda tog entiteta - jedno je predložilo sina vlastitog strica, a drugo vlastitu majku.
Vijesti / Politika | 30. 11. 2022. u 16:52 G.L. /Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je na političkoj sceni u BiH sve moguće, dokazuje i formiranje Vijeća naroda RS-a gdje su kandidati predlagali svoje izaslanike i to najuže članove svojih obitelji. 

  / Amir i Semir Hurtić, zajedno i na stranačkim plakatima 

Hurtić predložio Hurtića - sina vlastitog strica 

Sevlid Hurtić, član Bosanskohercegovačkih zelenih iz Pokreta za državu predložio je kandidate za izbor izaslanika u Vijeće naroda RS-a iz reda bošnjačkog naroda i to Amira Hurtić, sina njegovog strica.

Sevlid Hurtić i Amir Hurtić su rodbinski vezani djeca od dva brata, a zajedno su bili i zastupnici u Gradskoj skupštini Doboja.

Nekada su bili kadrovi Stranke demokratske akcije, međutim Sevlid je kasnije napravio svoju stranku Bh. zeleni.

Foto: Internet / Nina Bukejlović, predložila vlastitu majku za izaslanicu u Vijeću naroda RS-a

Nina Bukejlović za Vijeće naroda RS-a predložila - vlastitu majku

Osim njih, rodbinski je prijedlog imala i Nina Bukejlović, zastupnica u Narodnoj skupštini RS-a, također članica Kluba Bošnjaka, predložila vlastitu majku – Aidu Prešić za izaslanika u Vijeću naroda RS-a.

Za Prešić je dovoljno da dobije glas kćerke i još jednog člana SNSD-a kako bi prošla u Vijeće naroda RS-a, dok je Hurtiću dovoljno da za njega glasa rođak Sevlid Hurtić.

Podsjetimo, svojevrsni hit ovogodišnjih Općih izbora je i prolazak anonimnog političara iz Sarajeva, mladića koji je postao zastupnik u federalnom Parlamentu, a koji se zove Haris Silajdžić.

Silajdžić je, dodajmo, kampanju vodio tako da nigdje nije objavio svoju fotografio i praktično zbunio birače i naveo ih da glasaju za njega misleći da glasaju za Harisa Silajdžića, nekadašnjeg predsjednika Stranke za BiH. 

Izbor izaslanika za Vijeće naroda RS-a trebao bi biti dovršen sutra na sjednici Narodne skupštine ovog entiteta.

Kopirati
Drag cursor here to close