Mostar

Sastanak udruge Sluh i predsjednika FBiH: Ukazano na probleme gluhih i nagluhih osoba

Vijesti / Politika | 18. 08. 2015. u 17:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik FBiH Marinko Čavara razgovarao je danas u Mostaru s predsjednikom Udruge gluhih i nagluhih osoba HNŽ-a "Sluh" Nebojšom Vavrom.

Vavra je tom prigodom upoznao predsjednika FBiH s radom i aktivnostima Udruge, te ukazao na probleme s kojima se susreću gluhe i nagluhe osobe.

Također, istaknuo je i potrebu donošenja zakona o uporabi znakovnog jezika na razini FBiH, obučavanja većeg broja tumača znakovnog jezika i promoviranja znakovnog jezika, s ciljem olakšavanja komunikacije gluhim i nagluhim osobama, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

Na sastanku se razgovaralo i o proslavi u povodu obilježavanja ''Međunarodnog dana gluhih i znakovnog jezika'' i 60 godina postojanja Udruge u listopadu tekuće godine, te uputio poziv predsjedniku FBiH za nazočnost na navedenom događaju.

Predsjednik FBiH izrazio je potporu radu Udruzi gluhih i nagluhih osoba HNŽ ''Sluh'' koja, u ovim teškim okolnostima, skrbi za taj osjetljivi dio društva i olakšava im svakodnevne aktivnosti i komunikaciju s drugima.

Udruga gluhih i nagluhih osoba ''Sluh'' Mostar osnovana je1955. godine. Utemeljena je radi zadovoljavanja socijalnih, humanitarnih, kulturnih i društvenih, obrazovnih i drugih aktivnosti. Svoj rad obnovila je 1996. godine, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close