Zbog Anela Kljake

SBB upozorava Nikšića na kradljivca u novoj Vladi

''Nova vlast okupljena oko SDP-a, kao jedno od svojih strateških opredjeljenja, obećala je građanima borbu protiv korupcije i izbornih prevara. Eventualnim izborom Kljake za ministra, buduća Vlada FBiH bi unaprijed bila nepopravljivo kompromitirana''
Vijesti / Politika | 28. 03. 2023. u 16:21 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mandatar za sastavljanje nove Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić ne smije za ministre prihvatiti izborne kradljivce, objavio je SBB navodeći kako je ''neugodno iznenađena da se na spisku nalazi Anel Kljako''.

''Podsjećamo javnost da se radi o osobi koja je zbog izborne krađe isključena iz Saveza za bolju budućnost BiH. Tu neospornu krađu glasova, koju je počinio Kljako, prethodno je utvrdilo Središnje izborno povjerenstvo BiH'', objavila je stranka čiji je Kljako nekada bio član.

Zbog Kljake bi bili kompromitirani

''Nova vlast okupljena oko SDP-a, kao jedno od svojih strateških opredjeljenja, obećala je građanima borbu protiv korupcije i izbornih prevara. Eventualnim izborom Kljake za ministra, buduća Vlada FBiH bi unaprijed bila nepopravljivo kompromitirana'', navedeno je u priopćenju kojeg potpisuje Anis Krivić, član Kolegija Predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH.

Podsjećamo, danas su, doduše neslužbeno, objavljena imena ministara koji bi trebali sjediti u novoj Vladi Federacije.

Imena je jedino službeno priopćila Stranka za BiH, koja je u ponedjeljak održala sjednicu Predsjedništva te objavila kako je kandidat za ministra u Ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata je Hasan Handžić te da je kandidat za ministra u Ministarstvu energetike, industrije i rudarstva Adis Bubalo.

SDP-ovi ministri trebali bi biti Nerin Dizdar kao ministar za izbjeglice i raseljene osobe, Vojin Mijatović kao ministar unutarnjih poslova FBiH, a Almin Hopovac kao ministar obrazovanja.

Vedran Lakić je kandidat za ministra razvoja, poduzetništva i obrta. NiP-ov ministar bit će Adnan Delić, na čelu Ministarstva za rad i socijalnu politiku. Naša stranka za ministricu turizma i zaštite okoliša predložila je Nasihu Pozder.

Stojanović daje suglasnost, Lendo ostaje pri svome

NES će preuzeti resor poljoprivrede, a na ovu poziciju će biti imenovan Zuhad Porčić, dok će na čelu Ministarstva trgovine biti Anel Kljako.

Kad je HDZ u pitanju, imena su bila teško dostupna a prema nekim izvorima Milenko Bevanda mogao bi biti imenovan za ministra zdravstva, Vedran Škobić za ministra pravosuđa, a Ivan Luburić ministar financija.

Adrijana Katić trebala dobiti resor kulture i sporta, no sada je izvjesnije da će za ministra kulture ići Sanja Vlaisavljević, a Katić bi onda mogla preuzeti prostorno uređenje. Iako nema službenih informacija o novim imenima, najsigurnije zvuči da bi Denis Lasić mogao zadržati poziciju ministra prometa.

S druge strane, predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, razgovarala je danas s potpredsjednicima Refikom Lendom i Igorom Stojanovićem o imenovanju Vlade FBiH, te ih informirala da će u srijedu donijeti odluku o imenovanju i dostaviti im je na suglasnost. Dopredsjednik Stojanović je najavio svoju suglasnost, dok je potpredsjednik Lendo ostao pri dosadašnjem stavu, priopćeno je iz Bradarinog ureda.

Kopirati
Drag cursor here to close