Priopćenje

SBiH: Poruke iz Neuma su strašne i nevjerojatne! Tražimo hitno očitovanje

''Koju borbu i protiv koga vodi načelnik općine Neum?''
Vijesti / Politika | 17. 03. 2022. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Građane Bosne i Hercegovine je uznemirila vijest da je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na sastanku 15.3.2022. na kojoj je bio prisutan i načelnik općine Neum dala podršku načelniku općine Neum u borbi protiv prodaje objekata u Neumu s kojom se mijenja nacionalna struktura stanovništva'', priopćili su iz Stranke za BiH.

Kazali su kako ''ovakve poruke koje nam dolaze iz jedine bosanskohercegovačke općine na moru, pogotovo kada se stave u sadašnji vremenski okvir i trenutnu političku situaciju u BiH i regiji su strašne i nevjerojatne. To su poruke javnog aparthejda i diskriminacije građana Bosne i Hercegovine koji nisu Hrvati''.

''Koju borbu i protiv koga vodi načelnik općine Neum? Da li želi etnički čist Neum ili pak želi administrativnim preprekama zabraniti ili osporiti investiranje u Neum svima onima koji nisu Hrvati? Da li je ovo znak službene hrvatske politike u BIH?'', pitaju se iz SBiH.

''Iskreno se nadamo da se možda i radi o pogrešno prenesenoj informaciji. Zbog toga tražimo od načelnika općine Neum da se javno izjasni da li on zaista vodi ovu borbu, protiv koga i na koncu kakav je njegov stav po ovom pitanju'', zaključili su u priopćenju iz Stranje za BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close